Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 15 april 2018

About Manuel – the true version!


För cirka en månad sedan, lät Manuel Knight publicera en sorts bikt på sin hemsida Manuel Knight Academy. Där bad han om ursäkt för att han ljugit och överdrivit. Han önskar bli förlåten. Men tro inte ett ord av vad han där skriver. Manuel Knight -mannen som inte kunde sluta ljuga.

Här länk till Manuel Knights förljugna bikt: http://www.manuelknightacademy.com/sv_SE/om-manuel-knight/
I dagens artikel om bluffaren Manuel Knight har vi valt att systematiskt och steg för steg gå igenom den text om sig själv som han lagt upp. Orsaken är förstås att vi vill ge våra läsare en korrekt bild av vem Manuel Knight är. Han försöker nämligen desperat frisera sanningen och låtsas som att han nu blivit en bättre människa. På bilden han använder sig av, syns han sitta med knäppta händer och försöka se allvarlig ut. Vi säger bara: Låt er inte luras av denne bedragare! Ränderna går aldrig ur hänsynslösa bluffare likt Manuel Knight!

Vi har valt att använda Manuel Knights text och interfoliera den med våra kommentarer. Manuels text är kursiverad.

In the past I have done wrong in exaggerating and lying about some of my stories, military merits and grade.

*MK har under hela sin tid i Sverige, ca 25 år, systematiskt ljugit om att vara en US Special Forces-soldat. Det är inte bara vid några enstaka tillfällen, utan är ett omfattande bedrägeri. Bedrägerierna har medfört att flera myndigheter, bl a Polisen och Försvarsmakten, har anlitat honom som utbildare. Under cirka tio års tid har MK också påstått sig vara psykolog. Att oriktigt använda sig av en skyddad yrkestitel är olagligt, men MK har aldrig brytt sig om lagar och regler.

If I could un-do it, I would.

*Finns inget skäl att tro att han inte skulle fortsätta med bedrägerierna. Vi ser här hur MK ljuger. Snarare önskar han att han på ett smartare vis lagt upp sitt bedrägeri.

I sincerely apologize!

*Tro honom inte! Uppriktig har MK aldrig nånsin varit. Vi tror t ex inte att MK bett sina barn om ursäkt för att han under hela delas uppväxt ljugit för dem. 

I was on the top, surfing on my success, thinking I was unstoppable. 

*Det var inte så att MK ”drogs med” av sin framgång. Allting var slugt iscensatt av honom själv och hans fru Anne Knight var en av dem som inspirerade honom till att ljuga om att ha varit elitsoldat och suttit som krigsfånge. Hon är en aktiv part i detta och har lögnaktigt vidimerat bl a hans militära meriter och erfarenheter. Kan höras här där Ulf Elfving intervjuar paret Knight (30 min): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=3164

Then I hit the wall. 

*Nej, nej! Här försöker MK framställa det som att han gick in i väggen. I själva verket var det grävargruppen Groundhogs som hösten 2015 avslöjade honom. Vi gjorde det dessutom internationellt, eftersom MK håller på med bedrägerier även utanför Sverige.

I should have seen it coming, but I was caught up in the whirlwind.

*Vem försöker han bluffa med det påståendet? Sig själv? Knappast. Inte trodde MK ens för ett ögonblick att hela hans imperium skulle kunna rasa. Han skyller på att han ”sveptes med”. Det är inte sant, för hela hans Manuel Knight Academy är ett stort luftslott, ägnat att blända och lura folk. Till sin verksamhet inom Manuel Knight Academy lyckades MK knyta folk som idag sannolikt bittert ångrar att de drogs med i paret Knights ekonomiska karusell.

What I have learned is that the only way forward is truth, trust and transparency. 

*Se där hur fult han försöker sig på att använda tre honnörsord. Någon sanning kommer aldrig att komma från MK, eller för den delen, från hans fru Anne Knight. Något förtroende är bedragarparet Knight inte värda. Någon transparens kommer aldrig att komma från dem. Det är sluga bedrägerier i mångmiljonklassen och detta har alltså pågått i åratal.

I agreed to do an interview in December 2016 to speak out.

*Just det. I december 2016 intervjuades MK av Oskar Sonn Lindell från Magasinet Filter. Denne konstaterar att det verkar som att MK, citat: ”inte kan sluta att slira på sanningen”. Hela artikeln finns att läsa här: https://magasinetfilter.se/reportage/en-perfekt-story/

imagebam.com

2017 has been the toughest battle of my life.

*Låt oss för enkelhetens skull kalla det för karma. Den som gör ont, den kan drabbas av ont. Att förlora majoriteten av tidigare kunder är förstås inte skojigt. Inte heller att under två månaders tid (febr-mars 2017) vara uthängd i varje Pressbyrån-kiosk. Av artikeln i Magasinet Filter framgår hur MK i en domstol uppträdde mot en av våra uppgiftslämnare. Låt oss säga att det är dumt att ge sig på fel personer. Det är också dumt att inte be om ursäkt till rätt personer.

Living in fear of losing family and friends.

*Tja, förlora sin familj har MK länge hållit på med. Hans son, Jeremy Knight (f -94), är sedan många år en narkotikamissbrukare med tung problematik. Än en gång har Jeremy Knight dömts för narkotikabrott, detta skedde alldeles nyligen. Denna gång dömdes han till skyddstillsyn. Det är synd om Jeremy Knight och hans syskon. De har alla vuxit upp med en pappa och mamma som ljugit för dem under hela deras uppväxt. När MK talar om friends, så undrar vi vilka han räknar som vänner. Kan MK kanske syfta på Bo Eriksson, bolagsfifflaren som i januari i år köpte familjen Knights hus på Golfbanevägen 50 i Hovås för ca 17 Mkr? Gissningsvis blev det alldeles för besvärligt för familjen Knight att bo kvar i Hovås, nu när alla grannar insett att paret Knight är bedragare och sonen Jeremy Knight distribuerar narkotika i bl a närområdet. Nu bor familjen Knight på Ögärdesvägen 35 i Askim. Grannarna bör se upp. Jeremy Knight är alltså på fri fot och glöm inte att ränderna går aldrig ur..

Living with self-hatred and shame. 

*Nej du, Manuel Knight. Inte känner du något självhat. Det hat du kanske känner, det är riktat mot dem som avslöjade dig, mot Groundhogs. Att MK skulle känna skam, finns inte på kartan. MK saknar förmåga att skämmas. MK saknar det som Freud betecknade som ett överjag, ett samvete. MK uppfyller nämligen tillräckligt med kriterier för att kunna klassas som psykopat.

Almost lost my motivation to work.

*Nja, snarare än att förlora motivation för att arbeta, så förlorade MK under 2017 i princip alla sina tidigare kunder och uppdragsgivare. Det har säkert varit ett riktigt tufft år för honom, året 2017. Vi skall göra vad vi kan för att inte heller 2018 skall bli något jubelår för honom. Det skall svida i skinnet när man likt MK beter sig som ett svin. MK påstod förra året inför en journalist från Smålandsposten att han var utsatt för en stalker. MK är vad vi vet inte utsatt för en stalker. MK är utsatt för en kritisk granskning och det är en helt annan sak än att bli stalkad.

Thanks to my family, friends, team and customers, who were disappointed but never gave up on me, I have been able – even in the darkest moments – to top perform.

*Jaså, MK hävdar att han topp-presterar? Men så bra då. Det betyder väl i klartext att han fortfarande kanske har några enstaka kunder och som han lurar skjortan av. Vi har varnat alla vi har kunnat för att lita på Manuel Knight. Det är tänkt att MK den 25 april skall uppträda hos Confex i Norge. MK kan lita på att hans track-record snart kommer att vara känt för Confex i Norge. Gissningsvis tackar de nej till att få sitt namn smutsat av MK.

I still have very satisfied customers and clients.

*Inte länge till, Manuel Knight. Inte länge till alls..

Sadly I also have a few, but very loud critics. 

*Ja, det stämmer. Det finns de som kritiserar MK och de gör det med all rätt. Tyvärr vill inte tidigare kunder som t ex Polisen, Åklagarmyndigheten, Försvarsmakten plus ett stort antal kommuner och landsting offentligt kritisera honom. Det beror naturligtvis på att det då skulle framkomma hur lättlurade de alla varit och att ingen av dessa på minsta vis kontrollerade MK:s historier. Offentligfinansierade verksamheter har genom åren vräkt miljoner kronor över Manuel Knight. Det vill de nu försöka dölja. Men vi har berättat om det och vi har dokument som visar hur allt har gått till.

I have learned to accept that.

*Nej, knappast har du, Manuel Knight, lärt dig acceptera den kritik och granskning du är utsatt för. Vi fortsätter vårt grävande och du kommer även fortsättningsvis att finna nya artiklar här på Manuel Knight News. Tills du lärt dig.

I love my job, and inspiring others will always be my passion!

*Om man byter ut ordet inspiring mot fooling eller cheating, då blir det rätt!

Sincerely,

*Inte på minsta vis är Manuel Knight uppriktig. Han vet inte ens vad det innebär. Denna vår genomgång illustrerar hur MK fräckt fortsätter att försöka slå blå dunster i ögonen på sin omgivning. Vårt allmänna råd blir därför: 

Lita aldrig på Manuel Knight!

Fotnot: Vi ber om ursäkt för formateringen, blogspot har ändrat system.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.