Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 27 maj 2017

Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg har inte bara dåligt omdöme. Anders Wennerberg omger sig med dåliga vänner. Vem -förutom då Anders Wennerberg- vill ha bedragaren Manuel Knight som vän?

Minnesgoda läsare av denna blogg har ända sedan vi startade i oktober 2015, kunnat följa vår granskning av Östersunds kommun och det folk som där häckar. En del gökungar har lämnat kommunen, men vi har hållit ett vakande öga på de som finns där.

Bedragaren Manuel Knight från Hovås har i Östersund vid upprepade tillfällen utövat sitt parasiterande på andras utbildningar och titlar. Manuel Knight har med en av sina ”föreläsningar” uppträtt inför Polisen i Östersund. Då, år 2007, påstod han sig vara elitsoldat från US Special Forces och hävdade att han deltagit i flera krig och att han även skulle ha suttit som krigsfånge under Irak-kriget. Mytomanen Manuel Knight förnekar sig aldrig.

Både år 2010 och 2015 uppträdde bedragaren Manuel Knight inför kommunens anställda. Då var han inte bara en f d elitsoldat med fina krigsmedaljer (lögner om Purple Heart och Bronze Star), utan hade också hux-flux blivit psykolog. Men trots att vi Groundhogs slog larm till ansvariga inom Östersunds kommun, så lät man bedragaren Manuel Knight få uppträda. Han fick även behålla sitt arvode på mer än en kvarts miljon kronor. Ansvarig för detta svindleri av medborgarnas pengar är i första hand kommunens HR-chef, Anne Vågström, som trots att vi vid upprepade tillfällen kontaktade henne, vägrade att rädda de pengar (260 tkr + moms) hon av förälskelse/förblindelse hade låtit överföra till Manuel Knight.

Här länk till en bra översikt rörande Östersund; en artikel vi publicerade i mars förra året: http://manuelknight.blogspot.com/2016/03/polisen-i-ostersund-har-blivit-lurade.html

I den finner man direktlänkar till tidigare artiklar och där vi presenterar flera andra av kommunens korrupta tjänstemän.

Anders Wennerberg tillträdde posten som Östersunds kommundirektör i september 2015. Här nedan ett utsnitt ur en artikel vi publicerade den 31 januari i år:
<Vi gör ingen hemlighet av att vi gärna ser att Östersund gör sig av med Anders Wennerberg asap. Ett sätt att påskynda Anders Wennerbergs skrivbordsstädning skulle kunna vara om någon av de lokala journalisterna väljer att inte längre tassa på tå för kommunens korrupta ledning. Vad sägs t ex om det sparbeting på 150 Mkr som medborgarna i Östersund i höstas plötsligt fick veta? Petter Hansson Frank finns på Östersunds-Posten och i oktober skrev han detta: http://www.op.se/jamtland/ostersund/ostersunds-kommun-maste-spara-150-miljoner-kronor

Vi undrar varför de lokala journalisterna i Östersund inte hårt frontar kommunledningen inklusive Anne Vågström, kommunens HR-chef, för att hon i januari 2015 tecknade ett avtal med bedragaren Manuel Knight? Anne Vågström gav bort mer än en kvarts miljon kronor till Manuel Knight och när vi i september 2015 informerade henne om att han är en bedragare, så gjorde hon inga ansatser för att försöka återkräva pengarna från Manuel Knight. Istället så ljuger Anne Vågström för Magasinet Filter:s reporter Oskar Sonn Lindell när hon påstår att Östersunds kommun inte har blivit lurad av Manuel Knight.>

Både Anne Vågström och Anders Wennerberg är väl medvetna om att kommunen blivit lurad av bedragaren Manuel Knight och som definitivt inte är nån utbildad psykolog eller elitsoldat, men ingen av de två gör några försök att återkräva pengarna från Manuel Knight. Genom etiketten 'Anders Wennerberg' resp 'Anne Vågström' finner man enkelt fler artiklar om dessa två korrupta tjänstemän i Östersund.

För en tid sen fick vi ett tips om att Manuel Knight offentligt hade gått in och ryggdunkat sin fifflarkompis Anders Wennerberg. Det handlade om hur Manuel Knight hade uttryckt ett patetiskt gillande över ett patetiskt inlägg som Anders Wennerberg hade gjort på Linkedin. Anders Wennerberg skrev bl a följande och det handlade om kommunens s k chefsdag Leda med hjärtat och som hölls den 5 maj: ”Idag gjorde jag min hittills viktigaste dag i Östersunds kommun. Jag träffade kommunens alla chefer och presenterade den resa vi nu inleder.” Groundhogs uppfattning om den viktigaste dagen för Anders Wennerberg skiljer sig markant från hans. Den viktigaste dagen för både Anders Wennerberg och Östersunds kommun är när Anders Wennerberg skiljs från uppdraget att leda kommunens arbete. Se här nedan på skärmdumpen hur Manuel Knight klafsar in och uttrycker sitt gillande över vad vännen Anders Wennerberg skriver:

imagebam.com

Notera hur ord som ”kultur” dyker upp. Det är på ord som ”kultur” och ”struktur” som Manuel Knight baserar hela sin bedrägeriverksamhet och vi kan se att Anders Wennerberg med hjälp av ”kultur” lovar att leda Östersund ”framåt med hjärtat -för ett bättre Ösd”

Anders Wennerberg är en lika stor ordbajsare som Manuel Knight. Båda är i sina egna ögon ståtliga kejsare och som tror sig leda folk mot framgång, extrema narcissister som de är, men vid närmare granskning syns deras nakenhet. Anders Wennerberg stöttas i sin familjebildning av sin gråtiga partner Karin Adelsköld och som finns i samma talarstall som Manuel Knight. Han stöttas i sin tur av sin partner Anne Knight f Eriksson och som är kvinnan/arkitekten bakom varumärket Manuel Knight. En annan kvinna i Manuel Knights närområde är Camilla Heed, anställd som kontorsråtta på Manuel Knight Academy och som är den som för sin husse Manuel Knights räkning sköter bokningarna. Det var Camilla Heed som den 26 januari 2015 tecknade kvartsmiljonsavtalet med Östersund och där Anne Vågström för kommunens räkning glatt skrev under. Säkert är Anne Vågström glad idag för att det inte var sina egna pengar hon använde för att upphandla parasiten Manuel Knights tjänster, utan att det var Östersunds skattepengar hon gav bort.

Vi kan som avslutning konstatera att det är moraliskt ruttet folk som återfinns runt Manuel Knight. I vår kartläggning av dem som omger Manuel Knight har vi funnit ett par stycken i den Erikssonska familjen och som han gärna i offentlighetens ljus lyfter fram, nämligen sin svärmor Kristina Eriksson (se etiketten) och sin svägerska Katarina Eriksson (se etiketten). Den senare har i sin tur i olika dubiösa sammanhang åberopat en viss Ulf Strömsten, en märklig överläkare i radiologi och med ett förflutet i just Östersund, men som numera återfinns i Slite på Gotland. Manuel Knights val av umgänge lämnar en hel del av frågetecken och naturligtvis också vice versa.

I bolaget Manuel Knight Academy finner vi alltså Camilla Heed (se etiketten) och även Catharina Jacobsson (se etiketten). Catharina Jacobsson kanske inte är ansvarig för den anorexi hon uppvisar, men att hon sammanlever med Hans Jacobsson, en av cheferna på Nowa Kommunikation (se etiketten), det kan Catharina Jacobsson inte skylla på nån annan. Hennes val.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.