Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 10 mars 2017

Sofia Olsson Olsén, ansvarig utgivare på Aftonbladet, har en hel del att stå till svars för. Är det nån som tror att Sofia Olsson Olsén ämnar ta ansvar för de ”fake news” som hennes blaska sprider?

Nej, knappast nån tror väl att Sofia Olsson Olsén på Aftonbladet, har såpass mycket kurage, så att hon är beredd att svara på frågor från Groundhogs. Ändå är det är hennes tidning, Aftonbladet (AB), som varit en av de värsta desinformatörerna när det handlar om Manuel Knight. Det är hennes frilans, Erik Olkiewicz, som varit en av Sveriges värsta förvillare, må sen vara att det skett ofrivilligt genom att paret Anne och Manuel Knight lurat honom.

Stackars Erik Olkiewicz, som blev ett lätt byte för paret Knight! Och stackars Sofia Olsson Olsén, chefredaktör och ansvarig utgivare för AB, som försökt sälja en bluffartikel om paret Knight! Och stackars Jeanette Gustafsdotter, vd för branschorganisationen TidningsUtgivarna, som envist hävdar att man kan lita på den svenska pressen och på den svenska journalistkåren, DSJ!

Vi ber att få hänvisa till vad vi skrev den 7 mars. Det handlade om att AB försöker sälja en lögnaktig Plus-artikel från 2011. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/03/om-sanningen-skall-fram-sa-finns-den.html

I den artikeln skrev vi att ämnade ta kontakt med AB:s ansvariga utgivare Sofia Olsson Olsén för att fråga henne hur det kom sig att AB försökte sälja en ljugartikel, den som Erik Olkiewicz ursprungligen skrev år 2011, men som han år 2014 uppdaterade med info från Anne Knight att dottern Jennifer Knight skulle in i familjeföretaget (läs: familjebedragarföretaget) Manuel Knight Academy. Brodern Jeremy Knight fanns där redan sen ett år tillbaka. Vi skrev till AB, men de mejl vi ställt till Sofia Olsson Olsén resp Oisin Cantwell, de studsade tillbaka, så vi fick lita till Post Nord. Mejlet till tipsinkorgen '71000@aftonbladet.se' kom fram. Det tog inte många timmar förrän AB plockade ned åtkomsten till Plus-artikeln, men skyllde på ”serverfel”. Sorry, Aftonbladet, men vi tror inte ett piss på er bortförklaring, ni blev skraja och det förstår alla. Här nedan visar vi skärmdump från 6 mars innan AB tog ned artikeln:

imagebam.com

Här nedan hur vårt pappersbrev till Sofia och Oisin såg ut. De fick var sitt. Landade hos dem den 8 mars.

Hej, Sofia!

Tyvärr studsade det nedan inklistrade mejlet, ställt till dig och Oisin. Vi väljer därför att använda oss av mer traditionell kommunikation, ytbrev.
Vi är såpass envisa.
Hälsningar!

/Ground Hogs




Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 7 mars 2017 09:39
Ämne: AB försöker sälja "fake news"! AB försöker sälja bedragaren Manuel Knights livslögnsstory som en Plus-artikel!
Till: sofia.olsson-olsen@aftonbladet.se
Kopia: 71000@aftonbladet.se, oisin.cantwell@aftonbladet.se

Att: Sofia Olsson Olsén, chefred och AU
Hej, Sofia!
I din krönika av den 9 januari skriver du att du numera alltid är kontaktbar. Länk till den krönikan: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sofiaolssonolsen/article24218725.ab  Vi hoppas att det är en tvåvägskontaktbarhet du syftar på och att du därför återkopplar om/när detta mejl har nått dig. Vi skriver till dig i ett ärende som hänger ihop med att du är chefredaktör och AU på Aftonbladet. Mer om själva ärendet längre ner.
Vi som skriver är grävargruppen Groundhogs, vi som för drygt 1½ år sedan avslöjade att föreläsaren, Sommar-prataren mm Manuel Knight, inte är vare sig elitsoldat i US Special Forces eller utbildad psykolog, utan bara en bedragare, en mytoman. Säkert håller du dig såpass uppdaterad så att du hört talas om Magasinet Filter:s specialnummer om Manuel Knight? Om inte, så har du chans att läsa artikeln här: http://magasinetfilter.se/magasin/2017/54/en-perfekt-story

Här en ½-minut lång reklampuff: https://www.youtube.com/watch?v=A44dedfkYdc
 
Lördagen den 18 februari sände SR P1 som vanligt programmet Medierna och som den gången tog upp vad Filter hade skrivit om, att den svenska journalistkåren inte har brytt sig om att ta ansvar och granska de minst sagt spektakulära historierna som Manuel Knight har berättat; ibland i direktsändning i Sveriges Radio och i många inspelade program i både radio och SVT. Här länk till Medierna om Manuel Knight (11 min): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/864407?programid=2795
 
-Nej, man får hålla med både Oskar Sonn Lindell på Filter och Erik Petersson på Medierna, i att den svenska journalistkåren inte har lyft ett finger eller eller tryckt en tangent i ett granskande syfte när det gäller Manuel Knight. Däremot finns det hundratals artiklar som mer eller mindre uttalat hyllar Manuel Knight, artiklar skrivna av svenska, bländade och okritiska journalister.

På tal om okritiska journalister. Vi kommer då över på en av Aftonbladets frilansar, nämligen Erik Olkiewicz. Han skrev år 2011 ett par artiklar som handlade om Manuel Knight, den ena artikeln om kärleken mellan honom och frun, Anne Knight; den andra handlade om Manuel Knights liv som soldat i Irak. Ingen av artiklarna var bra om man som krav för att benämna en dokumentär artikel som bra är, att den åtminstone beskriver Verkligheten och att den berättar Sanningen. Äkta paret Knight lurade dessvärre skjortan av Erik Olkiewicz, så han skrev vad de berättade för honom och som han trodde var sant. Bedragarparet utnyttjade på ett hänsynslöst vis Erik Olkiewicz' godtrogenhet och man gjorde det i akt och mening för att bygga varumärket 'Manuel Knight, elitsoldaten'.

Med hjälp av vårt sökprogram inställt på 'manuel+knight' fann vi att AB under de senaste dagarna gjort ändring i text eller bild rörande en av Erik Olkiewicz' artiklar. Döm om vår förvåning när så en av våra medarbetare fann den gamla ljugartikeln om kärleken mellan Manuel och Anne i uppsnofsat skick bland tidningens Plus-artiklar. Hur vill du förklara detta, Sofia Olsson Olsén?! Din tidning, Aftonbladet, är en av de publikationer som bedragarparet har använt som ”referens” när bedrägerierna sjösatts. Paret har använt Erik Olkiewicz' artiklar som ”bevis” för att Manuel Knight skulle vara en multi-krigserfaren US Special Forces-soldat.

Sedan 1½ månad vet hela Sverige (nästan) om att Manuel Knight bara är en bluff. I princip varenda Pressbyrån-kiosk exponerar Magasinet Filter med Manuel Knights namn och bild på omslaget. I höstas kontaktade vi Erik Olkiewicz för att försöka få honom att ta ansvar för att hans artiklar var fyllda med fel; det var endast en bråkdel av innehållet som var korrekt. Nu försöker alltså din tidning lura på läsare en genomfalsk artikel och till råga på allt betala pengar för eländet. Redan i rubriken är det fel och den kan läsas av alla. Det står där:

Anne, 43, blev blixtförälskad i elitsoldaten Manuel

Manuel är ingen elitsoldat. Manuel är en bluff. Det är fräckt och fult av Aftonbladet att försöka få folk att köpa en artikel som är så totalt ”fake”. Det är visserligen inte ”fake news” för ursprungsartikeln har ju hunnit fylla fem år, så ”news” är det inte frågan om. Men eftersom vi vet att många amerikaner är med rätta ordentligt förbannade på hur den amerikanske medborgaren Manuel Knight i Sverige ägnar sig åt 'stolen valor', så lär ju de blir än mer upprörda när de på vår blogg från och med idag kan läsa hur Aftonbladet fortsätter att beskriva Manuel Knight som en elitsoldat från Special Forces. Här länk till dagens artikel om Aftonbladet: http://manuelknight.blogspot.se/2017/03/om-sanningen-skall-fram-sa-finns-den.html

Vi vill understryka att vi förväntar oss en snar återkoppling från dig, Sofia Olsson Olsén. Du och din tidning skadar, med artikeln om Manuel Knight, relationerna mellan Sverige och USA! Här kan man läsa om 'stolen valor': https://en.wikipedia.org/wiki/Stolen_Valor_Act_of_2013

Vårt mål är att Manuel Knight skall rannsakas i USA. Att han skulle hamna inför rätta i Sverige är kanske inte så troligt. Manuel Knight har nämligen som kunder haft i tur och ordning: Polisen, Åklagarmyndigheten och Domstolsverket. Vi gissar att dessa helst inte vill att det skall komma fram hur oerhört naiva svenska rättsvårdande myndigheter under åren har varit. De har litat på Manuel Knight, en mytoman. Det var dumt av dem. De har också litat på Aftonbladet. Det var ännu dummare av dem.

En liten, men ambitiös, grävargrupp -Groundhogs- har kunnat visa att det inte går att lita på den svenska journalistkåren eller på svensk reguljärmedia. Det där borde du, Sofia, kunna göra en säljande artikel på. En Plus-artikel tänker vi förstås på.. 
;-)

/Ground Hogs

Det är möjligt att Jeanette Gustafsdotter hävdar att vi tillämpar s k anekdotisk bevisföring när vi med ovanstående exempel påstår att det inte går att lita på den svenska pressen eller på DSJ. Det får i så fall stå för henne, men faktum kvarstår, att ingen av DSJ hade före oss kontrollerat Manuel Knight. Ingen hade heller före oss kontrollerat Erik Olkiewicz. Det kan här berättas att redan 2011 lär Erik Olkiewicz ha blivit kontaktad av en AB-läsare som tyckte att Manuel Knights story inte höll ihop. Vederbörande hade militär anknytning och trodde inte ett smack på det som Manuel Knight hade tutat i journalisten Erik Olkiewicz, vilket denne lär ha fått höra. Ändå ringde det inga varningsklockor hos Erik Olkiewicz, den svenske, arrogante journalisten som vägrar prata med andra än dem som är medlemmar i Svenska Journalistförbundet. -Jo, det är sant! Erik Olkiewicz sade så till vår fältreporter när denne i höstas ringde upp honom för att fråga lite om Manuel Knight. Samtalet är bandat.

Errata: I mejlet/brevet till Aftonbladet skriver vi att Manuel Knight skulle ha befunnit sig i Irak under Desert Storm. Det är naturligtvis helt felaktigt. Manuel Knight befann sig under stridigheterna, långt borta i Saudiarabien, vilket tydligt framgår av artikeln i Magasinet Filter. Soldaten Scott Boutain och som intervjuas av Oskar Sonn Lindell, tillhörde samma grupp som Manuel Knight, berättar att det enda som gruppen slogs mot, det var tristessen ute i öknen. Manuel Knight avslöjas av en av sina egna. Hur känns det för honom?
===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.