Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 6 februari 2017

EN EFTERLYSNING! Vi efterlyser bevis för att Manuel Knight med en föreläsning på något vis någonstans någonsin påverkat en verksamhet i en för verksamheten avläsbar, bestående positiv riktning. Vi utlovar en Birgit Nilsson som belöning!

Ja, den som sänder oss ett bevis för att en ”Manuel Knight-föreläsning” kunnat göra någon som helst ekonomisk eller kvalitetsmässig nytta, den får av oss SEK 500:- Vi har nämligen letat med ljus och lykta efter bevis för att Manuel Knights mumbo-jumbo-show skulle ge något bestående värde. Vi har på egen tass bara hittat ett (1) enda och då är vi inte ens säkra på att det är efter att Manuel Knight varit framme med en ”föreläsning”..

Kommuner och landsting och statliga bolag, verk och myndigheter har under årens lopp vräkt miljoner över bedragaren Manuel Knight. Detta framgår av artikeln i Magasinet Filter nr 54 och det är vår grävargrupp som tagit fram de fakturor som ligger till grund för påståendena i artikeln. När vi under mer än 1½ års tid hållit på att gräva upp fakturor, avtal och kontrakt rörande Manuel Knight, så har vi också begärt ut eventuellt förekommande utvärdering av hans ”föreläsning”. Resultatet har varit minst sagt magert: vi har inte fått se en enda utvärdering och det beror sannolikt på att det knappt har förekommit någon sådan någonstans inom de offentligfinansierade verksamheterna. Detta ser vi som mycket allvarligt! Om man för hundratusentals kronor tecknar avtal med en person man tror är psykolog och en krigserfaren elitsoldat, så har man väl någon sorts bild av vad denne ”talare” skulle kunna tänkas bidra med till den egna verksamheten? Så skulle man kunna tycka.

Men så är det inte. Vår uppfattning är klar: Manuel Knight tas in för att han är charmig och underhållande och allt tal om att han bidrar med ”inspiration” och ”teambuilding” är bara kosmetika för att motivera bokningarna. Ingenstans har det skett en regelrätt utvärdering; inte ens Polisen som myndighet vet varför man tagit in honom och ändå har man under åren sammanlagt gett honom över en kvarts miljon kronor! Det enda ställe där det hävdas att man gjort en sorts utvärdering av en Manuel Knight-föreläsning, det är i Växjö kommun. Kommunen betalade 2015-01-22 inte mindre än 110 000kr + moms till Manuel Knight och vi begärde att få ta del av den utvärdering Catrin Carlsson påstods ha gjorts efter att han hade uppträtt där i september 2015. Vi har ännu inte fått se någon utvärdering.

År 2009 fanns en viss Heddi Odelberg på Arbetslivsresurs, en statlig verksamhet, spridd över landet och med ett lite oklart syfte. Det är på sådana ställen man finner Manuel Knight, för där finns det pengar att mjölka. Och kvinnor att charma. Så det är inte konstigt att vi kan läsa en ångande het hyllningsartikel skriven till Manuel Knights ära och där han porträtteras i både text och bild.




I en sorts faktaruta på sid 16 kan man läsa bl a följande: ”"Ett produktionsbolag hittade ett sätt att återvinna plastförpackningar som tidigare bara slängts och dessutom tjäna pengar på återvinningen. Nu säljer de även tekniken till andra. Företaget lyckades inte bara säkra fjolårets siffor och slå dem utan också siffrorna året innan."

Om den förbättrade plaståtervinningen verkligen berodde på att personalen hade fått möta och lyssna till ”psykologen och elitsoldaten” Manuel Knight, det vet vi inte. Vi vet att det är det enda vi funnit av typen positivt utfall med kanske visst ekonomiskt värde. Det enda.
Så när vi erbjuder 500:- för ett bevis för att Manuel Knights föreläsning någonstans gjort nytta, så är vi seriösa. Har vinsten för ett bolag ökat permanent efter att personalen lyssnat på Manuel Knight och det kan påvisas kausalitet mellan det ena och det andra, så berätta för oss och bli 500:- rikare. Vi betalar också för ett bevis för att t ex sjukfrånvaron permanent minskat efter att personalen fått njuta av Manuel Knight -under förutsättning att det kan uppvisas ett direkt samband. Tyvärr är vi rätt säkra på att vi inte kommer att behöva betala ut pengarna, för syftet med att boka Manuel Knight har aldrig någonsin varit seriöst, utan det är underhållning man önskat sig. Och förstås lite ögongodis till den huvudsakligen kvinnliga publiken, ack ja..

Vår uppfattning är klar: Inte en enda svensk skattekrona skall bortslösas på charmörer, på charlataner eller på bedragare!

På tal om vad vi skriver i rubriken om ”EFTERLYSNING”. Här nedan ett par bilder som illustrerar en annan sorts efterlysning:


imagebam.com


imagebam.com

Fotnot: Vi vill uppmana våra läsare att inte ringa det angivna numret. Det är nämligen lika fejk som mannen på bilden!

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.