Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 17 december 2016

Den tidigare MUST-officeren Johan Svelander är ännu en gång dragen inför domstol. Att han varit i lag med Manuel Knight skall inte glömmas bort. Inte heller glömmer vi bort Svensk Bensinhandel och Julkalendern får ingen missa!

Redan för ett år sen reagerade Groundhogs över namnet Johan Svelander när det dök upp i samband med att vi granskade Manuel Knight Academy. Vad gjorde en tidigare MUST-officer i en bluff-och-båg-verksamhet? Den verksamheten kontrollerades ju av bedragarparet Anne och Manuel Knight, så kanske hade Försvarsmakten upptäckt att Manuel Knight var en militär bedragare?

Kunde det vara Försvarsmakten (FM) som planterat Johan Svelander att som under-cover nästla sig in hos Manuel Knight? Det skulle i så fall tyda på ett imponerande kreativt tänkande hos FM, men kreativt tänkande hade vi dit till dags ännu inte sett något exempel på. Redan år 2008 hade den amerikanske medborgaren Manuel Knight nästlat sig in hos FM och tillåtits hålla föreläsning för svenska soldater på Markstridsskolan i Skövde och uppenbarligen lyckats så bra med sitt bedrägeri, så att FM beslöt sig för att anlita honom framgent och vid många tillfällen. Om detta har vi berättat. Vi har sen november 2015 publicerat flera artiklar om hur folk inom FM blivit grundlurade av Manuel Knight och vi har beskrivit det hela som en modern form av köpenickiad. Ingen inom FM har vågat drista sig till att be Manuel Knight att verifiera sina muntliga uppgifter om att vara en krigserfaren Special Forces-soldat som till råga på allt hävdat att han under Desert Storm skulle ha suttit krigsfånge hos irakierna, men under minst sagt spektakulära former befriats av sitt team. När ett lands försvarsmakt (läs: Sveriges dito) inte har förmåga att detektera en von Münchhausen inom sin organisation, utan blint litar på att en viss Stina Lundberg Dabrowski kontrollerat Manuel Knight innan hon i tevesändning garanterade hans äkthet, då anser Groundhogs att det landet bör befrias från dess militära ledning! Om den uppfattningen innebär att vi kan anses skyldiga till att uppmana till revolution, så får vi väl acceptera det. Vi ser i andanom ett gäng jordiga grävlingar stövla in i en tingsrätt för att som tilltalade få förklara varför vi anser ledningen för FM vara så inkompetent, så att den därför snarast bör bytas ut.

Den militära säkerhetstjänsten Must har i sin tjänst haft Johan Svelander. Denne har under ett halvårs tid varit kopplad till bluffbolaget Manuel Knight Academy och turnerat med Manuel Knight på dennes bedragarföreläsningsturnéer runtom i landet. Via etiketten 'Johan Svelander' kan man enkelt finna våra tidigare artiklar om denne märklige man och som likt Manuel Knight skroderar om hur han skall göra dig eller ditt företag framgångsrikt. Samtidigt är Johan Svelander jagad av fordringsägare och eftersom vi håller ögonen på vad tidigare Must-officeren Johan Svelander pysslar med, så kan vi meddela att han än en gång är på väg att ställas inför rätta. Det handlar om Östersunds tingsrätt (ständigt detta Östersund!) som har ett mål, T 2933-16 på gång. Ärendet där är inte mer än en dryg vecka gammalt, men redan har vi målet i vårt arkiv. Det är Kronofogden som dragit Johan och Maria Svelander inför rätta eftersom de inte reglerat en skuld till en privatperson, KL och som därför tvingats vända sig till KFM för att få hjälp. Vi kan inte med säkerhet säga att Johan Svelander varit med när KFM anlitat Manuel Knight till att hålla ”föreläsning” för dem, men visst vore det skoj? Bara tanken på att den statliga myndigheten KFM anlitat Manuel Knight plus kanske hans side-kick, Johan Svelander, får oss att elakt dra på munnen. FM är alltså långt ifrån ensam om att som svensk myndighet (motsv) ha blivit lurad av miljonbedragaren Manuel Knight. Vi har kunnat visa att den amerikanske medborgaren Manuel Knight i Sverige har svindlat Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och dessutom då KFM m fl. Inte illa marscherat för en fattig grabb från Perry Homes i Atlanta, Georgia. Vem vet hur långt det militära paret Svelander-Knight hade kunnat nå om de hade samarbetat lite bättre? Ända till Ryssland kanske?

Rhodos ligger inte inom rysk ekonomisk sektor, men intresseorganisationen Svensk Bensinhandel ville år 2009 göra reklam för att få folk att flyga dit. Groundhogs bestämde sig för att borra sig ner ordentligt, inte på jakt efter olja, utan för att se om det kunde tänkas ligga något smaskigt Manuel Knight-material som våra följare kunde tänkas ha glädje av. Vi anade. Vi grävde. Vi fann. Varsågoda!



Notera att bensinslukaren Manuel Knight efter en stund dyker upp. Hycklaren som i ett annat sammanhang propagerar för mer restriktivitet vad gäller användning av fossila energislag för transporter. Bara bluff-och-båg hela han!

Julen närmar sig. På måndag är det 10 år sen 19 december 2006. Inte klokt vad tiden rusar iväg! Vi undrade hur det gick för redaktionens maskot lille Gurra och hans julkalender, så vi knackade försiktigt på hans pojkrumsdörr och tassade in. Så här såg hans Sveriges Radio-Julkalender ut (klicka på bilden för högre upplösning):

imagebam.com

Gurra var förtvivlad. Hela Sveriges Radio-kalendern full med bilder föreställande Manuel Knight! Men dessutom förekommer bild på en kvinna vi tycker oss känna igen. Kan eventuellt vara Paula Bieler, ordförande för SD-kvinnorna, åtminstone är hon väldigt lik henne. 

Tyckte vi inte också att lucka 24 såg ut att ha blivit pillad på? Antagligen är Gurra precis som de flesta ungar: kan inte låta nummer 24 få stå oöppnad ända till Julafton. Vi bestämde oss för att be att få kika lite på den och här är resultatet:

imagebam.com

Ser ut att bli en riktigt fin jul i år..

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/