Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 8 oktober 2016

Kommunförbundet Skåne har köpt in en simpel bedragare till att föreläsa på 'Välfärdskonferensen' i februari!

Kommunförbundet Skåne /KFSK) är en intresseorganisation för Skånes 33 kommuner. Syftet sägs vara att ”samordna, samverka, bygga nätverk och inspirera”. Det där låter ju fint, men för en tid sedan upptäckte vi att KFSK har bokat in bedragaren Manuel Knight till att föreläsa (”inspirera”?) under 2017 års upplaga av Välfärdskonferensen som KFSK arrangerar; det blir i Lund 2-3 februari.
Vi trodde knappt våra grävlingögon: Skulle Manuel Knight, som hänsynslöst under åratal genom sina lögner lurat svenska kommuner på medborgarnas skattepengar, få lov att uppträda på en konferens där begreppet välfärd står i centrum?!

Det såg inte bättre ut. Vi Groundhogs drog slutsatsen att KFSK hade blivit rekommenderade Manuel Knight av någon bländad, okritisk HR-kvinna och att man inom KFSK inte bemödat sig med att kontrollera honom t ex via Google. Hade det gjorts så borde man ryggat och sagt -Nej, tack! Eftersom Groundhogs ogillar bedragare så satte vi ihop ett informationsmail till KFSK. Vi ställde det till Magnus Gustafsson, kommunikationsansvarig för KFSK och med kopia till kansliet. Här nedan står mailet i sin helhet att läsa och det är långt eftersom vi samtidigt ville visa KFSK att vi redan i december 2015 varit i kontakt med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, och bett dem om hjälp med att få stopp på Manuel Knight.

Hej, Magnus!

Det är med en viss förvåning vi noterar att ni som talare till Välfärdskonferensen i februari valt att ta in viss Manuel Knight. Länk här: http://kfsk.se/valfardskonferensen/talare/manuel-knight/

Det är enligt vårt förmenande ett synnerligen olyckligt val och vi kan gå rakt på sak: Det finns vad vi vet inte någon som på ett värre sätt än han, ohederligt och oärligt har utnyttjat den svenska välfärdsstaten för att berika sig och sin familj!

Den 17 december 2015 skrev vi ett mail till Eva von Scheele, jurist på SKL. Ämnesrubriken var: ”Sveriges kommuner och landsting har anledning att inte anlita Manuel Knight -föreläsaren som visat sig vara en bedragare”

<Att: Eva von Scheele

Hej!

Som förbundsjurist för SKL så har du ett särskilt ansvar för att se till att kommuner och landsting inte vårdslösar med sina skattemedel på projekt eller personer som inte följer gällande regler och bestämmelser och i dessa tider behövs pengarna för mer behjärtansvärda ändamål än att t ex göda bedragare.

Vi som här skriver till SKL är en grupp medborgare, tillika journalister, som gått samman för att bl a gräva i ärenden där kommunalt slöseri med skattemedel är lika uppenbart som det är oförsvarligt. Vi har tagit oss namnet Groundhogs(grävlingarna) och vi driver sedan en tid en blogg där skyddandet av skattepengar är en av hörnstenarna.

Som ämnesrubriken visar, så är det i nuläget en speciell person vi vill utfärda en varning för och det är alltså Manuel Knight. Han är en amerikansk medborgare och tidigare pansarsoldat stationerad i Tyskland och som har gjort sig ett namn här i landet som ”f d elitsoldat i Special Forces” med erfarenheter från flera krig och varit krigsfånge hos irakier och kring allt detta turnerar han och håller föreläsningar om att ”högprestera under extrema förhållanden” -men allt är bara bluff! Han är en militär bedragare som olyckligtvis anlitas av kommuner och landsting plus att han har andra uppdragsgivare, men är i USA avslöjad som 'military poser', alltså en posör. Länk här: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Hade Manuel Knight på amerikansk mark livnärt sig på att ljuga om militära erfarenheter på det vis han gör i Sverige m fl länder, så hade han blivit dömd till ett långvarigt fängelsestraff; Barack Obama har satt ned foten och hårt markerat mot dem som sysslar med 'stolen valor'. Här i landet är hans lögner om militära erfarenheter i sig inte direkt straffbara, men hela upplägget är rakt igenom av bedräglig karaktär. Vi har i vår blogg visat att Manuel Knight ljuger om att vara elitsoldat etc och här är länk till den artikeln: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/har-ar-beviset-for-att-manuel-knights.html

Men nu är det så att Manuel Knight inte bara har utgett sig för att vara elitsoldat, utan han har också hävdat att han är utbildad psykolog -ibland formulerad som citat: ”legitimerad psykolog”. Redan i augusti kunde vi genom kontroll konstatera att Manuel Knight inte har rätt att utge sig för att vara psykolog och vi har förgäves försökt förmå honom att sluta att parasitera på en skyddad yrkestitel, men eftersom titeln sannolikt ger honom ett högre arvode när kommuner och landsting bokar in honom, så är det väl svårt för honom att sluta att ståta med lånta fjädrar. Socialstyrelsen utfärdade 2015-12-09 ett tydligt förbud för honom att använda sig av titeln psykolog och vi skrev om detta. Här länk till den artikeln:http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/socialstyrelsen-vill-inte-veta-av.html

I vår blogg Manuel Knight News och som hittas här: manuelknight.blogspot.se har vi publicerat mer än fyrtio artiklar och alla är med syfte att informera dem som ger honom uppdrag och försöka få stopp på den omfattande miljonrullning som Manuel Knight och hans bolag Manuel Knight Academy håller på med. Både Manuel och hans fru Anne kvitterar vardera årligen ut mer än en miljon kronor. I oktober i år uppträdde Manuel Knight för Östersunds kommuns räkning och för fyra timmars pratande, så debiterades kommunen med 260 000:- +moms. Vi gjorde försök att slå larm och förmå kommunen att häva avtalet eftersom det bl a baserades på att Manuel Knight påstod sig vara psykolog, men kommunen ville inte lyssna på oss, utan istället valde man att försöka mörka hela skandalen genom att sekretressa mail. Vi vände oss till Kammarrätten i Sundsvall och man gav oss rätt; kommunen tvingades lämna ut de mail vi begärt. 

Kort artikel om detta:http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/kammarratten-i-sundsvall-gav-oss-ratt.html

Vi önskar att SKL kan vara Sveriges kommuner och landsting behjäpliga genom att presentera en varning för att okritiskt och för dyra pengar anlita föreläsare vars syfte inte är att förmedla kunskap, utan mer att uppträda som underhållare. Manuel Knight har under många år kunnat hänvisa till att år 2008 ha varit Sommar-pratare, men där och då fick han under mer än en timmes tid sitta och ljuga rakt ut i etern: Ingen SR-producent hade bemödat sig att be honom om verifikat, utan man tog hans ord för gott. Det var dumt och naivt gjort av Sveriges Radio.

Nu hoppas vi att Sveriges kommuner och landsting i fortsättningen väljer att tacka nej till Manuel Knight, för det finns i dagsläget mer angelägna behov att täcka än att fylla en bedragares bankkonto.

Det kan inte vara rimligt att år efter år kunna turnera och påstå sig vara psykolog och därigenom mjölka kommuner på miljoner, utan att detta blir granskat. Nu vet ni på SKL hur landet ligger och att Manuel Knight är en bedragare och vi hoppas därför att ni ser vad som behöver göras.

Med tack på förhand!

//Groundhogs>

===================================
Sedan december har det framkommit ännu mer av uppseendeväckande natur kring denne bedragare. Vi har kunnat bevisa att Försvarsmakten under mer än fyra år tid har använt denne militäre bedragare till att utbilda svenska soldater.Här en bild som visar hur Försvarsmakten betalat honom mer än en halv miljon kronor i tron att han varit en US Special Forces med mycket krigserfarenheter. Bild>> http://www.imagebam.com/image/638237501462529
Vi har i detta läge två önskemål:
För det första skulle vi vilja veta vad era kostnader i kronor för inhyrningen av Manuel Knight belöpte sig till och vi skulle samtidigt då vilja ha svar på med vem avtalet/bokningen upprättades. (En kopia skulle vara välkommet).
För det andra skulle vi vilja att kontraktet med honom omgående annulleras. Det är inte rimligt att en person som sammanlagt lurat till sig miljoner av skattemedel, skall få fortsatt förtroende att få hålla sina ”föreläsningar”.
Nu vet du/ni hur det i stora drag ligger till. Vi bedömer att tiden räcker för er att få fram en ersättare för Manuel Knight som fullt rimlig.

Vi tackar på förhand!

//Groundhogs

Magnus Gustafsson och KFSK har haft över en vecka på sig att återkoppla till oss, men vi har ingenting hört från dem. Vi noterar att KFSK så sent som i förrgår uppdaterat sidan rörande Välfärdskonferensen, men att Manuel Knight fortfarande finns kvar i programmet. Groundhogs vill inte uppmana folket i Skåne och vars skattepengar KFSK ämnar ge till bedragaren Manuel Knight, till att direkt raida Magnus Gustafssons telefon 0728 854726, men varför inte ta chansen att säga ifrån? En annan person att kontakta är Christer Grankvist, ansvarig för Välfärdskonferensen. Christer Grankvist nås på 0728 854811. För de upprörda skåningar som föredrar att uttrycka sig i skrift, så går det bra att använda magnus.gustafsson@kfsk.se eller christer.grankvist@kfsk.se
 
Groundhogs utgår från att KFSK för sin verksamhet har förnuftiga revisorer. Någon fungerande PR-avdelning tycks dock inte KFSK ha, med tanke på hur skamfilat deras varumärke nu kommer att bli. Hade KFSK tagit till sig vår information och likt UIC raskt gjort sig av med den inbokade Manuel Knight, så hade man sluppit genansen av att bli uthängda.

Fotnot: Här länk till vår artikel om UIC:s resoluta agerande efter att vi kontaktade dem http://manuelknight.blogspot.se/2016/08/nu-borjar-de-ekonomiska-tumskruvarna.html


===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/