Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 14 september 2016

Ryssen ”Egor Putilov” har skrämt slag på ledningen för Sveriges Radio. Men att -bildligt- gå i säng med Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare, det har man tydligen inga problem med?

Ryss-skräcken på Sveriges Radio har nu än en gång manifesterat sig för lyssnarna. Men att samma Sveriges Radio gör allt för att dölja att man under många år använt sig av en amerikansk militär bedragare, det skall inte medborgarna i Sverige få veta? Var finns svensk reguljärmedia? Varför sitter den svenska journalistkåren bara tyst?

Under veckan som gick bjöds P1-lyssnarna på ett par mycket intressanta program. Vi syftar för vår del på programmen Konflikt resp Medierna, vilka båda har sin ordinarie sändningstid på lördag förmiddag.



Det är väl knappast någon som har missat att Aftonbladet den 3 september avslöjade att en viss ”Egor Putilov” och som tidigare varit anställd hos Migrationsverket, nu finns på SD:s riksdagskansli. Här en länk till AB:s avslöjande: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23449197.ab

Men innan vi kikar närmare på SR:s hållning till lurifaxen ”Egor Putilov” så finns det skäl att vässa öronen litet extra när man lyssnar på Konflikt. Att Johanne Hildebrandt springer Försvarsmaktens ärenden är förstås inte förvånande; Johanne Hildebrandt sitter ju som ledamot med i Kungliga Krigsvetenskapsakademien. Johanne Hildebrandt kallar folk för ”ryssvänner” så fort någon är sunt kritisk till t ex hur bl a Sveriges Radio gjort sig till megafon för Lars Nicander (Försvarshögskolan) och Mikael Tofvesson (MSB). Här ett par artiklar om dessa två förvillare i statlig tjänst:
Vi Groundhogs är inga ryssvänner. Men vi är heller inga vänner av hysteriska vildvittror av McCarthy-snitt som t ex Johanne Hildebrandt. Detta sagt upplysningsvis.

Cirka 34 minuter in i programmet intervjuas Mattias Göransson från tidningen Filter. Det var tidningen Filter som i aug/sept-numret lanserade begreppet Den svenska trollfabriken och som vi skrev om här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/07/sapo-varnar-for-spioneri-fran-frammande.html

Konflikt-reportern Ivar Ekman ställer i intervjun adekvata frågor och får lika adekvata svar. Så långt programmet Konflikt.

Programmet Medierna görs av det fristående produktionsbolaget Tredje statsmakten. I lördagens avsnitt var det reportrarna Erik Petersson och Fredrik Helgesson som hade ägnat sig åt att titta närmare på ”Egor Putilov”. De hade sökt upp honom och också fått intervjua ”Egor Putilov”. I programpresentationen kan man läsa bl a följande: 

<Han har kallats ”desinformatör” och det har gjorts kopplingar till den ryska propagandastrategi som går ut på att så tvivel om fakta och att påverka västerländska medier.>

Erik Petersson och Fredrik Helgesson ställer frågan: ”Vem är egentligen Egor Putilov?” Vi avser inte att här i detalj gå igenom programmet, utan hänvisar intresserade att lyssna på det. Det vi är intresserade av, det är varför t ex Olle Zachrisson, chef för Ekot, blir så nervös för att man låtit sig luras av ”Egor Putilov”. Finn Isaksson, säkerhetsansvarig på SR, hade yrvaket slagit larm. Under en veckas tid i december 2015 hade nämligen ”Egor Putilov” haft ett utbildningskontrakt på SR:s ryska avdelning. Det förlängdes inte och ”Egor Putilov” ombads återlämna sitt akut spärrade SR-passerkort. Att samma Sveriges Radio under många år och vid flera olika tillfällen låtit den amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight få slinka in och okontrollerat få frottera sig med politiker och annat folk, det har tydligen inte Finn Isaksson upptäckt? Eller så har han inga problem med det? Olle Zachrisson säger sig inse att man behöver ”slipa på våra [Ekot:s] rutiner”. Vi tycker nog att det inte bara är på Ekot man behöver skärpa sig, för hela Sveriges Radio -inklusive dess ledning- har låtit sig luras och charmas av bedragaren Manuel Knight, vilket man idag är högst medvetna om. 

Reportrarna från Medierna säger följande till ”Egor Putilov” (ca 11' in i programmet): ”Sveriges Radio känner ju sig lurade av dig i just den här frågan. De menar att du har utgett dig för att vara nån du inte är riktigt.” Vi Groundhogs kontrar med att påminna om att samma Sveriges Radio sedan mer än ett år tillbaka vet om att Manuel Knight utgett sig för att vara nån han inte är riktigt..

Åter till artikelns rubrik. Det är uppenbart att Sveriges Radio reagerar med sin primitiva reptilhjärna när man tror sig ha blivit vilseledd av en person med rysk bakgrund, medan man än idag väljer att dölja att man under lång tid låtit sig luras av en person med amerikansk bakgrund. NB! Sveriges Radio försöker aktivt dölja att man anlitat en amerikansk bedragare, Manuel Knight, som ”konsult”. Man lät sig luras av hans påstådda psykologexamen och att vara en Special Forces-elitsoldat och bad honom därför år 2008 kommentera USA-valet och installationen av Barack Obama. 

Nu är det 2016 och Groundhogs spekulerar: Kan det vara så att SR blivit skärrade och uppskrämda redan av likheterna mellan namnen Putilov och Putin..? Hursomhelst så klarar SR inte av uppgiften om att vara saklig. Vi kontaktade de två SR-medarbetarna Jonas Ahlman och Emelie Rosén som var de som 28 juli skrev artikeln om Lars Nicander och Varken Jonas Ahlman eller Emelie Rosén har svarat på våra mail.

Fotnot 1: Här länk till info om paranoikern McCarthy => https://sv.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy

Fotnot 2: Här en artikel om Sveriges Radio:s säkerhetsansvarige Finn Isaksson efter mordet på SR-medarbetaren Nils Horner => http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2014/03/11/en-felaktig-bedomning-av-hotbilden/

Fotnot 3: ”Egor Putilov” kom till Sverige år 2007 och fick PUT år 2009. Här litet okommenterat uppgrävt med anknytning till ”Egor Putilov” => Dmitry Kolganov Box 3668 103 59 Stockholm + Alexander Fridback Frejgatan 13 114 79 Stockholm


Fotnot 4: Det var Camilla Kvartoft som för SR:s räkning år 2008 konsulterade Manuel Knight angående Barack Obama. Vi skrev en artikel om hur grundlurad hon blev av honom. Vi kontaktade därefter både henne och Leif GW Persson. Ingen av dem hörde av sig, men båda känner idag till Manuel Knight och hans mångåriga bedrägerier. Artikeln här => http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/camilla-kvartoft-kand-programledare-pa.html


===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/