Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 6 september 2016

Erik Helmerson på DN kräver att vi som uppträder under anonymitet skall ta av oss masken. Gärna det, svarar vi då, men bara om han kan skydda oss från Manuel Knight!

Vi Groundhogs har i princip inga större invändningar mot de argument Erik Helmerson anför i gårdagens ledare i DN. Att hans krönika kommer just nu beror på att Aftonbladet avslöjat att en 34-årig man haft minst tre olika alias och att han funnits med i debatter om invandring och då ”debatterat” mot sig själv, d v s han har hållit på med att trolla. Mannen är tydligen anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli.

Vi citerar ur Erik Helmersons krönika:

<Var och en som i dag tar ställning offentligt blir bemött av anonyma röster. Detta kan ske på telefon, i mejlkorgen eller i sociala medier. En del vägrar att gå in i sådana debatter, de vill inte diskutera med någon de inte vet vem det är.
En vanlig invändning är då: "Argumenten blir väl inte sämre för att avsändaren är anonym?" Och det blir de inte. Men det finns en uppsjö av andra skäl att vilja se ansiktet på sin diskussionspartner.
Den som öppet står för sina åsikter tvingas vara korrekt. Har hen fel kommer straffet direkt och riskerar också att bli långvarigt. Den som är anonym, eller som 34-åringen har flera ansikten, kan skriva vad som helst.>

Helmerson avslutar med följande:

<Visst kan det finnas särskilda skäl att vilja vara hemlig. Men i tider av faktaresistens, trollfabriker och desinformationskrig är öppenheten extra viktig.>

Till Erik Helmerson och till alla andra vill vi kontra med att påpeka att vi inte vill vara ”hemliga” (anonyma), utan att det är en försiktighetsåtgärd vi har vidtagit för att skydda inte bara oss i grävargruppen, utan också dem som lämnar uppgifter till oss. Att skvallra om Manuel Knight är inte helt riskfritt även om det är svårt att veta exakt vilken risk man löper. Låt oss konstatera att Manuel Knight är en sällsynt aggressiv person utrustad med en sällsynt kort liten stubin. Enligt uppgift till oss har han t ex i en svensk domstol mitt under en förhandling varit på väg att attackera en av parterna för att han blivit provocerad av någon bagatell. En annan gång har Manuel Knight uppträtt hotfullt mot en person som han tror lämnat uppgifter till oss. Sin kontorsråtta/kanslist Camilla Heed på Manuel Knight Academy använder han till att sprida uppgifter av nedsättande karaktär om en som fungerat som uppgiftslämnare till Groundhogs.

Vi kan förstå att Manuel Knight är desperat i och med att han är på väg att förlora sin försörjning. Hans anseende har vi gjort vad vi kunnat för att dra i smutsen, det medges. Man skall då komma ihåg att det är hans långvariga och systematiska ljugande vi har kunnat visa på och också avslöjat att han varken är psykolog eller elitsoldat i US Special Forces. Vi har handlat moraliskt riktigt. Vi anser att det är vars och ens plikt att slå larm när någon genom bedrägligt beteende tömmer ett land på offentliga medel, alltså på skattepengar.

Vi har dessutom sannolikt dragit på oss en stor mängd fiender inom den svenska journalistkåren då vi hånat flera av dem för att de inte genomskådat Manuel Knights bluffande och för att de nu inte vill eller vågar skriva om att Manuel Knight är en bedragare. Flera av de mer namnkunniga inom den svenska journalistkåren har gjort bort sig och vi gör vad vi kan för att visa det. Sådant ger oss inga vänner. Det är inte heller för att bli uppskattade i Sverige som vi gräver och skriver.

@Erik Helmerson: Om vi under anonymitet kontaktar dig, kommer du då inte att svara oss? Vi vill med denna artikel påminna dig om att det kan finnas fullgoda skäl till att uppträda anonymt.



===============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/