Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 25 augusti 2016

Hej, Lars Nicander! Din titel är forskningschef på Försvarshögskolan. Vad säger du om vi tar och döper om din arbetsplats till 'Försvarslöshögskolan'?

För svarslös, det är ju precis vad du är!
Den 15 augusti, alltså för mer än 1½ vecka sedan kom du åter i tjänst och på dig väntade i din inkorg ett brev från Groundhogs. Vi undrade hur du ser på att public service-bolagen Sveriges Radio (SR) och SVT vägrar korrigera gravt felaktiga uppgifter om Manuel Knight.

Du var i somras väldigt stor i käften och du gick hårt ut och pratade vitt och brett om att Sverige som nation var utsatt för psykologisk krigföring och desinformation. Du tillsammans med Mikael Tofvesson på MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) gjorde ert bästa för att med hjälp av SR föra ut er form av moteld mot vad bl a tidningen Filter tagit upp, nämligen att svensk media inte riktigt är att lita på när det gäller rapportering av ruskiga ubåtskränkningar. Russki ubåtar, då så klart..

Här länk till vår ursprungliga artikel om hur SR hjälper dig och Mikael Tofvesson att sprida er desinformation: http://manuelknight.blogspot.se/2016/07/sapo-varnar-for-spioneri-fran-frammande.html

Här länk till vår artikel där vi välkomnar dig, Lars Nicander, tillbaks i tjänst: http://manuelknight.blogspot.se/2016/08/idag-aterkommer-lars-nicander.html

Här nedan ett brev vi den 16 augusti skrev till Jonas Ahlman och Emelie Rosén. De är de SR-journalister som lät sig bli megafoner för vad Lars Nicander och Mikael Tofvesson ville få sagt. Som alla säkert förstår, så har vi ännu inte fått något svar.

Hej!
Vi som skriver till er är en grupp medborgarjournalister/grävare som har Groundhogs som signatur. Vi driver sedan oktober 2015 bloggen Manuel Knight News, en blogg där vi presenterar material rörande föreläsaren, Sommar-prataren m m Manuel Knight. Vi har avslöjat honom vara en bedragare, en som inte alls är någon US Special Forces-soldat och inte heller är någon utbildad psykolog, vilket bara är två av de falsarier han lever under. Från dessa och liknande lögner som plattform lever han och hans familj ett ekonomiskt mycket gott liv. Ovanstående sagt som bakgrund.

Att vi nu kontaktar er hänger samman med att era namn finns som journalister för SR i samband med ett inslag om Säpo och som sändes i Ekot den 28 juli. Här länk:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6482337

Igår skrev vi ett mail till Jesper Tengroth, presstalesperson hos Försvarsmakten och vi klistrar in det här nedan:
<Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com> Datum: 15 augusti 2016 10:23

Ämne: Lars Nicander på FHS har fått mail från Groundhogs

Till: "Tengroth, Jesper" <
jesper.tengroth@mil.se>
Kopia: Exp-MSS <
exp-mss@mil.se>, EXP-HKV <exp-hkv@mil.se>, forsvarsdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Hej, Jesper!

Eftersom Manuel Knight News idag publicerar en artikel som berör den senaste tidens diskussioner om psykologisk krigföring resp desinformation och där Lars Nicander varit en av dem som intervjuats, så vill vi för din kännedom ge dig länk till artikeln:http://manuelknight.blogspot.se/2016/08/idag-aterkommer-lars-nicander.html

Det är ingen statshemlighet att Groundhogs är synnerligen kritiska till hur Försvarsmakten hanterat ärendet Manuel Knight. Det var vi som slog larm om att FM blivit lurade av honom, men istället för att moget och vuxet hantera den uppkomna situationen, så springer FM och gömmer sig. När vi senare ber (kräver!) att få ut kopia på den faktura som avser Manuel Knights "föreläsning" för MSS i Skövde år 2008, så vägrar FM att följa vad som i lag stadgas. TF är inte till för att rundas av folk inom FM, det tycker vi att åtminstone du som presstalesperson för FM, borde ha insikt om.
Vore trevligt om vi kunde få dina synpunkter på vår besvikelse över de brister vi upplever i bemötandet från FM.
Med tack på förhand!
//Groundhogs>


Det vore trevligt om vi från er två på SR kunde få någon form av återkoppling på det vi skriver till FM resp Lars Nicander på FHS. En annan sak som inte direkt har med er att göra, men som vi finner anmärkningsvärt: Som framgår så har FM obstruerat utlämnande av handling vi begärt (fakturakopia) och tyvärr gäller samma sak för SR och SVT som även de nonchalerar vår begäran om att få se kopior på fakturor gällande Manuel Knights medverkan i olika sammanhang.
Med vänlig hälsning!

//Groundhogs

Fotnot: Nu har Groundhogs fått löfte om att vi inom kort skall få ut vissa dokument från Försvarsmakten (FM). Dessa dokument lär på ett eller annat sätt innehålla information om FM:s samröre med Manuel Knight. Det är den information vi fått. Det är väl självklart att vi inte litar fullt ut på FM? Det skall därför bli mycket spännande att se vad som väntar oss. Kanske ett åtal för 'osvenskhet' ? För att vi haft fräckheten att ifrågasätta Försvarsmakten? Av vad vi hittills lärt oss av våra förtvivlade försök till kontakter med FM i skandalärendet rörande bedragaren Manuel Knight, så anser vi att varje svensk medborgare aktivt borde ifrågasätta representanterna för FM!

=============================================
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/