Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 1 april 2016

Petra Mede, Carina Rydberg, Stefan Holm och Per Holknekt -idag är det den 1 april! Ni vet väl vad den här dagen brukar innebära? Man kan bli lurad! Men vet ni vad? Ni har alla fyra blivit så lurade, så det kan inte med ord beskrivas!

Groundhogs är därför glada över att vi på YouTube hittat tre klipp där vi kan få se hur ni år 2010 blev ordentligt blåsta. Vi är inte glada specifikt för att ni alla blev lurade, utan för att vi fått chansen att visa hur en riktig lurendrejare arbetar. Många vet nu vid det här laget att en av världens allra värsta lurendrejare heter: -MANUEL KNIGHT!
Vi Groundhogs har nu fått möjlighet att visa för alla hur Manuel Knight går tillväga när han utan att blinka sitter och ljuger inför fyra folkkära svenskar om att han under Irakkriget skulle ha varit vittne till när en kamrat till honom fick sin mage uppsprättad.

Manuel Knight är sergeanten i ett amerikanskt pansarförband, stationerat i Tyskland, som lyckades dupera hela Sverige till att tro att han varit elitsoldat i US Special Forces och legitimerad psykolog. Manuel Knight bereddes år 2001 att i Sveriges Radio chansen att få berätta en gräslig, men helt uppdiktad, historia när han tillsammans med ”Tim”, en påhittad kamrat, blev krigsfånge under Desert Storm. Enligt Manuel Knight blev ”Tim” knivdödad inför ögonen på Manuel Knight och denna historia drog Manuel Knight också i SVT år 2007 när han intervjuades av Stina Lundberg Dabrowski i ett av henne producerat program. År 2008 fick Manuel Knight erbjudande om att bli Sommar-pratare och en sådan chans kunde narcissisten Manuel Knight förstås inte tacka nej till och därför fick hela Sverige höra den hemska (men givetvis helt osanna!) historien om att Manuel Knight skulle ha tillhört Special Forces och varit med om när ”Tim” dödades av irakier ombord på ett fartyg.

SVT kunde förstås å sin sida inte motstå lockelsen med Manuel Knight, denne svarte man som från fattiga förhållanden i Atlanta i Georgia, påstod sig ha tagit sig in bland elitsoldaterna i Special Forces och utfört mängder med topphemliga operationer runt om i världen, så småningom via kärleken hamnat i Sverige och här lyckats etablerat sig som föreläsare. Nej, SVT kunde inte motstå Manuel Knight. 

Därför tog SVT år 2010 in Manuel Knight att få bli en av deltagarna i programserien Sommarpratarna på SVT och de andra medverkande i det avsnittet, deras namn återfinns i vår rubrik. Här nedan finns tre klipp på sammanlagt en timmes speltid och som visar hur Manuel Knight agerar inför kameran och inför de intet ont anande andra deltagarna. Petra Mede säger tidigt att hon blir alldeles bländad av Manuel Knight och Petra Mede är den första person vi känner till som uttryckligen säger detta. Vi Groundhogs har länge hävdat att Manuel Knight bländar och charmar sin omgivning så till milda grad att folks vaksamhet minskar, man sänker garden och vips! -så har man blivit lurad! Detta gäller inte bara1 april, för Manuel Knight lurar hela sin omgivning alla dagar året om -år ut och år in. Men snart är Manuel Knights parasiterande sötebrödsdagar över, för bedragaren mötte Sanningssägarna Groundhogs –och resten kommer att bli medial historia, lita på oss grävare!

Sommarpratarna klipp 1 (15:57 min långt)

Sommarpratarna klipp 2 (37:09 min långt)

Sommarpratarna klipp 3 (8:34 min långt)

 @Petra Mede, Carina Rydberg, Stefan Holm och Per Holknekt: När nu ni fyra kommit till insikt om hur totalt lurade ni blivit av bedragaren Manuel Knight -hur ser ni på det förhållandet att han medvetet smutsat era respektive varumärken? Vi tror att ni alla kan hålla er för skratt och vi Groundhogs beklagar verkligen det ni råkat ut för, eftersom ni fyra verkar vara genomtrevliga personer. Det är precis sådana människor som hänsynslösa manipulatörer likt Manuel Knight riktar in sig på. Vi har ibland hånfullt beskrivit svensken som naiv. Det är en beskrivning vi har beslutat oss för att inte använda mer, för det som kanske främst kännetecknar svensken i gemen, det är inte att h*n är godtrogen, utan är godhjärtad. Ni är fyra stycken fina representanter för godhjärtade svenskar. Vi beklagar att SR och SVT försatt er i denna situation.

@Sveriges Radio och SVT: Ni bär som bolag oerhört stort ansvar för att ni försatt rubrikens fyra sympatiska personer i en för dem oönskad sits, när resten av Sverige nu kan skratta åt dem. De blir lurade inför rullande kameror. De blir alla synbart berörda av det Manuel Knight sitter och ljuger om. Vi representerar dem inte, men om så hade varit fallet, så hade vi utkrävt ansvar för allvarlig varumärkesskada, uppkommen genom den slapphet ni båda public service-bolag visat. Ni har inte kontrollerat en enda av de von Münchhausen-historier som Manuel Knight fått sitta och berätta för hela svenska folket och för den underlåtenheten borde ni skämmas och stämmas! Det är på grund av er slapphet och bristande (läs: obefintliga) kontroll, som Manuel Knight kunnat lura mängder av kommuner och företag, plus statliga verk och myndigheter och därigenom tillskansa sig och sin familj miljoner kronor årligen.

Förstår ni SR och SVT inte allvaret i detta? Ni har brustit i vaksamhet och saklighet när ni låtit Manuel Knight få bli en megafon för sitt ljugande om sig själv. Eftersom SR och SVT båda är skattefinansierade, så har ni med medborgarnas pengar, agerat reklamfirmor åt Manuel Knight, för på sina hemsidor hänvisar han ständigt till de SR- och SVT-program han medverkat i.

Groundhogs kräver härmed besked från SR och SVT om hur det här kunde få hända!

Fotnot: Det är möjligt -ja, kanske till och med troligt, att de fyra som blev lurade av Manuel Knight ännu inte känner till vår blogg och läser vad vi här skriver, så vi har därför valt att kontakta dem individuellt och på det viset berätta för dem vad de har råkat ut för: Manuel Knight -en totalt skrupelfri ärkenarcissist som ljuger om allt och som gör det för att tjäna pengar.
Om Camilla Heed är av annan uppfattning, så får hon väl diskutera med husse Manuel Knight vilka damage control-åtgärder de bör vidta, men Groundhogs kan meddela att det nu är för sent att försöka rädda bluffimperiet Manuel Knight Academy.

Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/