Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 13 april 2016

Johan Svelander -det är en MUST-officer som samarbetat med bedragaren Manuel Knight. Vad tycker Försvarsmakten om det?

Johan Svelander fungerade under perioden september 2012 till februari 2013 som medarbetare till Manuel Knight i dennes bolag Manuel Knight Academy. Johan Svelander borde därför som en säkerhetsinriktad militär ha reagerat på Manuel Knights osannolika krigshistorier, men det gjorde han inte. Varför inte?

Vi har tagit del av det CV som Johan Svelander öppet exponerar och där skriver han: ”utbildad inom prestationspsykologi och kommunikation och har en bakgrund som officer inom underrättelsetjänsten och Försvarets Tolkskola, med erfarenhet av att möta människor i svåra belägenheter och hantera besvärliga situationer.

”Hantera besvärliga situationer” -så skriver Johan Svelander. Men vad kommer det sig att Johan Svelander vid sina samtal med sin boss, Manuel Knight, inte upptäcker att allt det bossen Manuel Knight berättar om bara är lögner och sagor? Pratades det mellan dem aldrig om det som Manuel påstod sig ha varit med om? Kolla här litet: Varit med i tre krig. Fått medaljen 'Purple Heart'. Suttit krigsfånge. Blivit torterad med ljummet vatten. Bevittnat en bukuppsprättning på kollegan ”Tim” (läs: Mållgan). På kortdistans blivit påskjuten med ammunition avfyrad från AK 47:or, men mirakulöst räddats av sin ”skottsäkra väst”, allt enligt frun Anne Knight f Eriksson, som visserligen inte var på plats när det skulle ha inträffat, men som livfullt har återgivit det för journalister.

Inget av det uppräknade har ju någonsin inträffat, mer än då att Anne Knight suttit och för ett par naiva svenska journalister berättat om vad maken Manuel Knight varit med om. Fast lilla frun inte var på plats, utan mer än 4000 km därifrån.

imagebam.com
Bilden är en beskuren screenshot från Manuel Knight Academys Facebook, klicka för högre upplösning.

Allt detta fanns ju på nätet sedan 2011, men MUST-officeren Johan Svelander brydde sig inte ens om att googla sin världsberömde boss, är det så vi skall uppfatta det? Tror Johan Svelander på det Manuel Knight ljuger om?

Alternativet är att den tidigare MUST-officeren Johan Svelander vet om att Manuel Knight är en bedragare, men ändå undviker att slå larm.

Redan år 2008 hade den militäre bedragaren Manuel Knight och som än i denna dag är amerikansk medborgare, engagerats av Försvarsmakten att föreläsa på Markstridsskolan i Skövde och detta är i sig en militär skandal. När vi nu kan visa att Johan Svelander, en tidigare MUST-officer och som varit verksam på Försvarets Tolkskola, inte har reagerat över vad han fått se och höra när han under ett halvårs tid arbetat med Manuel Knight -ja, då undrar vi hur det står till med Sveriges säkerhet.

Vad är det här för personer egentligen? Har vi rentav fått Fienden mitt ibland oss?

Fotnot: Sedan en ungefär en vecka tillbaka är Manuel Knight Academy's facebook-sida inte längre åtkomlig och vi tror att Manuel Knight och Camilla Heed m fl inte längre vill exponera sig. Det hjälper inte, för vad gäller Groundhogs, så har vi redan för länge sedan tagit screenshots på sådant vi ansåg oss kunna komma att behöva använda i framtiden. Den är nu här, den framtiden. Parentetiskt kan här nämnas att Manuel Knight Academy inte uppdaterat sin Facebook sedan vi i början av september slog larm om skandalen i Östersund. 

Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/