Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 10 mars 2016

Polisen i Östersund har blivit lurade av Manuel Knight. Vem skall nu granska denne bedragares framfart i den kommunen?

Än en gång tvingas vi ta till uttrycket om att man inte vet om man skall skratta eller gråta. Vad är det nu som har hänt? -kanske någon undrar och vi får här nedan försöka förklara vad som flutit upp till ytan. Det handlar än en gång om De Fyras Gäng inom Östersunds kommun och vad de har ställt till med, men som rubriken antyder, så är Polisen som myndighet drabbad av Manuel Knight.

Visst känner vi till att vi uppfattas som raljanta och kanske litet otrevliga när vi med skadeglad hånfullhet pekar finger åt dem som blivit lurade av Manuel Knight, men lägg märke till hur sällan (nåja, relativt i alla fall) vi hånar enskilda individer. Det brukar mest vara när någon mopsat sig och med arrogans ifrågasatt vad vi grävt fram om Manuel Knight. Visst kan det vara svårt att medge att man blivit lurad av den som man trodde så starkt på. Man vägrar acceptera att Manuel Knight skulle kunna vara en svindlare som inte skyr några medel för att berika sig. I förrgår var det Internationella Kvinnodagen och vi beklagar att vi ser oss nödsakade att avslöja att vår statistik entydigt talar för att det mångdubbelt fler kvinnor än män som har svårigheter att inse att de blivit lurade och då har vi ändå försökt ta hänsyn till att det är en extrem kvinnodominans i Manuel Knights publik. Manuel Knight är en sorts illusionist, en manlig sådan och det spelar säkert in för hur fördelningen män/kvinnor blir i publiken. Det här blir ett sidospår, men vi vill slå ett slag för äkta kvinnliga illusionister, så här en länk: http://www.magicbar.se/2013/magikonst/kvinnliga-trollkarlar.html

Raljans, ja. Polisen i Sverige hörs då och då efterfråga utrustning som skulle kunna göra deras position i samhället mer tydlig och efter att vi fått ta del av några dokument, så har vi vårt förslag klart: Köp in dumstrutar! Köp gärna många, för det är många poliser i Sverige som suttit och lyssnat på bedragaren, men inte insett att de blivit lurade, så på med dumstruten bara!

Det som nu hänt är att vi fått ut avtal tecknade mellan Manuel Knight och Polisen runt om i Sverige. Det är avtal som indikerar vilken stor inverkan Stina Lundberg Dabrowskis intervju med Manuel Knight i SVT antagligen haft, för en kort tid efter att det sändes, fick Manuel Knight flera uppdrag från olika polisdistrikt. Här kan vi visa det avtal om ett ”seminarium” som tecknades mellan Polisen i Östersund och Manuel Knight. Notera att det var Camilla Heed som upprättade avtalet. Hon har gjort sig ökänd genom att hon nu vid bokningar undanhåller information om att hennes husse, Manuel Knight, är en bedragare. Smutsigt beteende att sitta mitt i bedrägeriet, men inte slå larm.

Klicka på bilden för högre upplösning:
imagebam.com

Redan i början av september 2015 slog vi larm till Östersunds kommun om att de hade blivit lurade av Manuel Knight. Kommunen hade bokat honom i tron att han var legitimerad psykolog och en före detta elitsoldat från US Special Forces. Man hade betalt honom ofattbara 260 000:- plus moms för fyra timmars ”föreläsning”. Vi försökte få fyra ansvariga tjänstemän i Östersunds kommun att annullera kontraktet med Manuel Knight och hänvisade till att han grovt hade vilselett kommunen, men man lyssnade inte, utan attackerade oss istället. Här länkar till våra artiklar om denna kommun:


De fyra tjänstemännen, två män och två kvinnor, döpte vi till De Fyras Gäng och vi anser att dessa fyra grovt misshushållat med medborgarnas pengar när man gav bort över en kvarts miljon kronor till Manuel Knight, en person de fått entydiga bevis för vara en internationell bedragare!

Vi skriver i versaler: TJÄNSTEFEL och vi hoppas naturligtvis på 6 års fängelse för dem vardera. Rekvisitet 'uppsåt' är ju uppfyllt i och med att man medvetet lämnat pengar till en person man vet om är en bedragare; en som lurat kommunen vid två tillfällen dessutom.
Litet lästips om tjänstefel: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tj%C3%A4nstefel

@Stephen Jerand: Du finns i Östersund som områdeschef i den nya polismyndigheten och är därmed den polis som hamnar i ledningen för den utredning om tjänstefel rörande De Fyras Gäng många nu går och hoppas på. Minns du om du själv år 2007 satt i polispubliken och lyssnade på alla de sagor Manuel Knight då berättade? Du förstår kanske nu att Polisen som organisation har blivit lurade av samma person som lurade Östersunds kommun? Om Polisen i Östersund skall sitta och förhöra i tur och ordning Lena Ericsson (HR-konsult), Anne Vågström (HR-chef), Håkan Lundqvist (bitr kommunikationschef) och Unto Järvirova (bitr kommundirektör) om att de blivit lurade av Manuel Knight, så kan ju de i tur och ordning till dig replikera: ”Ja, men det har ju Polisen också blivit!” Vi Groundhogs säger bara: ”Så sant, så sant. Polisen i Sverige har verkligen blivit lurade..”

Nåväl. Det är ingen avundsvärd situation som du hamnat i Stephen Jerand, men så kan det gå när Polisen i Sverige så blint litade på att folk knutna till Sveriges Radio (läs: Anja Thorkelsson) och SVT (läs: Stina Lundberg Dabrowski) gjorde sitt jobb och att dessa två kontrollerade Manuel Knights uppgifter. Det gjorde de inte, så det är dessa kvinnor du skall tacka för att Polisen i Sverige nu förbereder sig inför den gemensamma strutpåtagningen. Passar så bra med strut på vissa människor och organisationer. Det tycker
//Groundhogs

Här kan ni lyssna på när Anja Thorkelsson (SR) "intervjuar" Manuel Knight:


Här kan ni få både titta och lyssna på när Stina Lundberg Dabrowski (SVT) "intervjuar" Manuel Knight: