Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 18 mars 2016

Jesper Tengroth, presstalesperson för Försvarsmakten, symboliserar han devisen från beredskapstiden ”En Svensk Tiger”? För det gör han alltså. Jesper Tengroth bara tiger!

”En Svensk Tiger” är en vitsig lek med ord och är mycket fyndig. ”En Svensk Tiger” är också namnet på ett proggigt band i Göteborg, ett band som inte tiger, utan sjunger ut. Men när Försvarsmaktens (FM) egen presstalesperson Jesper Tengroth sitter tyst och tiger, så anser Groundhogs att det är något allvarligt fel på FM -eller på dess personal.

Det här kommer att bli en lång artikel. Det här kommer att bli en tung artikel. För det vi här har att berätta, det är att FM i Sverige inte är förmöget att göra ens de mest elementära kontroller av folk man släpper in i de militära systemen: Man släppte in Manuel Knight och nu vet man inte ens hur detta gick till!

Redan tidigt i höstas hade vi Groundhogs kunnat konstatera att FM hade fallerat i sin kontroll av Manuel Knight och därför låtit honom, en amerikansk medborgare som i Sverige är verksam som lurendrejare och bedragare, få föreläsa på Markstridsskolan i Skövde. Den 27 oktober 2015 skrev vi till FM och här nedan visar vi vad vi skrev. Det blev långt för det vi hade att säga var viktigt. FM behagade inte svara oss. Vi fick ingen återkoppling.

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 27 oktober 2015 11:33
Ämne: En militär bedragare har av FM bjudits in att hålla föreläsning!
Till: exp-hkv@mil.se
Hej, Försvarsmakten (nedan: FM)!
Vi hoppas att det inte uppfattas som vanvördigt av oss att inleda vårt mail på det viset vi gör. Vi har nämligen inga vanvördiga avsikter med vad vi här önskar kommunicera.

Av speciella skäl så väljer vi att inte presentera oss med namn, utan vi kallar oss för The Groundhogs (grävlingarna). Vi har tittat litet närmare på Manuel Knight, den svarte amerikanen som gjort en lång resa: från fattigdomen i Atlanta, Georgia till en tillvaro i lyx i en 600 m² stor villa i Hovås, ett av Göteborgs finare områden.

I samband med vår granskning av honom, så upptäckte vi att även FM tycks känna till honom. Vi fann nämligen den här artikeln som FM publicerade på sin hemsida 2008-12-09: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2008/12/hogprestera-i-svara-situationer/
Där kan vi läsa följande (fetningen är vår):

<Under två dagar har Markstridsskolan i Skövde genomfört ett ledarskapsseminarium med fokus på ledarskapets krav i svåra situationer. Seminariet i sig var en avslutning på ledarskapskursen vid den taktiska utbildningen för insatsplutonchefer och tanken med seminariet var att skapa en mental förberedelse för svåra situationer.
Karl Ydén, forskare verksam vid Försvarshögskolan och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, inledde seminariet med att tala om den nya tidens krav på den militära professionen. Ydén är även aktuell med sin avhandling Kriget och karriärsystemet.

Därefter fortsatte Manuel Knight, före detta Special forces. Knight har deltagit i tre krig, varit krigsfånge i Irak och är sedan 16 år bosatt i Sverige. Knight berättade om vilka faktorer som spelar en vikig roll när en grupp ska högprestera i en högrisksituation. Han framhävde särskilt att värderingar hos en individ eller grupp ofta avgör hur bra någon presterar.> 

Anledningen till att vi har ägnat Manuel Knight vår tid och uppmärksamhet, det beror på att vi från olika håll hade fått höra att allt nog inte är korrekt vad gäller t ex hans militära erfarenheter. Det visade sig vara värre än så: Manuel Knight är en bedragare som varje år drar in miljoner på sina ”föreläsningar” vilka i sin tur är baserade på hans lögner om att ha varit elitsoldat (medlem i Special Forces), varit med i tre (ibland fyra) krig, varit krigsfånge hos irakierna under Desert Storm men befriad av sina egna -men allt är bara bluff!

Vi hade samlat på oss så pass mycket märklig och motsägelsefull information om MK:s militära bana, så i september tog vi kontakt med amerikanska organisationer som kontrollerar amerikaner som påstår sig ha erfarenheter och utmärkelser, men där det kan finnas skäl att misstro vederbörandes uppgifter. I USA är det straffbart att ljuga om vissa saker, som t ex att hävda att man tillhört Special Forces; detta benämns 'stolen valor'.

Den 6 oktober fick vi bekräftat vad vi länge anat: Manuel Knight är en bedragare! Ingenting av det som han gör gällande stämmer, förutom att han varit med i US Army och under sina åtta år i armén har han varit stationerad i Tyskland. Enligt registerkortet (benämns DD Form 214), så har han inte ens varit med i Irak. Inte fått utmärkelserna Purple Heart eller Bronze Star. Inte hållit på med en mängd ”topphemliga uppdrag” där han skulle ha varit med och befriat gisslan litet runtom i Europa. Plus att han påstår sig vara världsmästare i karate. Han bara fabulerar!
Här länk till hur Manuel Knight nu är avslöjad som 'military poser'http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Vår första fråga till FM blir naturligtvis: Vilka försök gjordes av er på FM för att säkerställa att de uppgifter som presenteras i artikeln från 2008 rörande Manuel Knight -att de uppgifterna var korrekta?

Nästa fråga: Ser FM det som besvärande att ni låtit en amerikansk medborgare släppas in som föreläsare för de svenska Markstridskrafterna när nu det visar sig att hela karlen bara är en svindlare som lever gott på att ljuga om militära erfarenheter?

Ni är tyvärr inte de enda som har blivit lurade av denne internationellt verksamme svindlare. Listan kan göras mycket lång, men vi nöjer oss med att här nämna Sveriges Radio och SVT. Samma år som ni lät Manuel Knight få ”undervisa” i Skövde, så fick han äran att vara Sommar-pratare. Då hade han till sina påstådda meriter lagt till att han skulle vara utbildad psykolog. Redan året innan, alltså år 2007, fick han sitta hos Stina Lundberg Dabrowski och [på engelska!] få dra sin påhittade historia om att ha blivit tillfångatagen osv.

Vi tycker nog att fler än vi borde ha reagerat över hur MK i sitt Sommar-program redovisar vad som hände ombord på den där båten i Irak(?) där hans grupp skulle befria en grupp som satt som gisslan och hur MK och kamraten ”Tim” blev tillfångatagna och ”Tim” dödades med en kniv i magen, men att MK ändå inte avslöjade någonting för fienden. Tills hans trogna grupp återvände och befriade honom, medan ”Tim” återfördes till de egna ”iklädd” en bodybag.
För att underlätta för FM lägger vi med en direktlänk till Sommar-programmet. Det borde räcka med att lyssna på de första åtta minuterna för att inse att här talar en von Münchhausen. Länk här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

Eftersom MK:s Sommar-program sändes i juli 2008 och hans ”föreläsning” i Skövde inte var förrän i början av december 2008, så tycker vi att det borde funnits både tid och möjlighet för FM och MUST att hinna titta litet närmare på vad den här skojaren i bl a sitt program har påstått om sig och om sina bedrifter innan ni tar honom i er symboliska famn. Med tanke på att MK ibland har droppat info om att han är i Ryssland och håller sina ”föreläsningar”, gör att vi drar öronen åt oss direkt: En tidigare amerikansk stamanställd soldat arbetar på svenska företags uppdrag i Ryssland, är det brukligt? Att vi som amatörer reagerar, men inte FM eller MUST, vad säger det om svensk beredskap för oönskad infiltrativ verksamhet? Ganska så mycket, om vi själva får svara.

Vi startade nyligen en blogg som vi döpt till Manuel Knight News och där vi publicerar litet av varje om vad denne så populäre föreläsare egentligen är för en filur och hur en del svenska kommuner villigt låter sig luras av hans fejkade, muntliga CV. Bloggen hittas här:manuelknight.blogspot.se

Man kan säga att vi startade bloggen för att vi tröttnade på att vänta på att traditionella medier skulle våga utbrista: -Nämen, se! Kejsaren är ju naken!

Det var f ö vår grävargrupp som avslöjade att MK:s uppgifter om att vara psykolog/militärpsykolog bara var bluff. Ett enkelt telefonsamtal tillSocialstyrelsens avdelning för tillstånd och legitimationsfrågor gjorde det klart för oss att MK har bara ljugit om att vara psykolog!

Det var även vår grupp som skapade uttrycket 'kaserngårdssyndromet'. Det skall ses som en allegori över en tänkt situation, där vi ser en civilist knalla omkring på en kaserngård. Inte springer då sergeanter och/eller löjtnanter fram till civilisten och ber denne gång efter annan uppvisa ett nyupprättat passerkort för detta besök. Alla tror ju nämligen att tjänstgörande vakt har utfört de nödvändiga kontrollerna och därefter gett sitt ok för civilisten att knalla in på kasernen.
För så har det fungerat för MK: Alla andra tror att någon annan tidigare i kedjan har gjort kontrollen, men se: Det har inte skett! Vi är de första som systematiskt och tålmodigt gjort de kontroller som andra, med i kraft i sina resp professioner, borde ha gjort redan för länge sedan. Så när ni inom FM på er hemsida skriver som ni gör i det av oss fetade partiet, så bidrar ni till att ge MK ett sorts ”godkännande” och ”legitimitet” och som MK inte är sen att utnyttja i sin marknadsföring av sitt varumärke. Typ: ”MK -en tidigare Special Forces Operative, nu även känd från den svenska militära organisationen Markstridskrafterna”. Vi har ännu inte sett det i tryck, men det kan nog antagas sväva där ute.
Vi ser därför med spänning fram emot FM:s reaktioner på detta vårt försök att för FM berätta sanningen om en av Sveriges genom tiderna värste militäre bedragare, nämligen Manuel Knight. Det är välkommet med en snar återkoppling, så tack på förhand!

Med vänlig hälsning!

//G

Vi tyckte att vi hade uttryckt oss väldigt tydligt och det kanske var det som var felet? FM tycker kanske inte om att bli tagen på sängen? Att som svensk försvarsmakt bli framställd som naiv och närmast totalt aningslös, känns förmodligen inte så särskilt behagligt. I alla fall får nog FM se till att ha beredskap för fientligt intrång och inte med hela handen bjuda in bedragare som Manuel Knight att hålla ”föreläsningar” för svenska soldater. Hade inte detta varit så Satans jävla allvarligt, så hade vi Groundhogs legat på golvet och rullat i skrattparoxysmer, men det här med att ta in Manuel Knight, det är oförlåtligt naivt gjort av FM. Nu talar vi inte längre om slöseri bara med skattemedel, nu handlar det om att FM slösat bort svenskens förtroende för Sveriges hela försvarsorganisation!

Tillbaka till den tigande presstalespersonen Jesper Tengroth. Inte tror vi att vi kommer att få svar på nedanstående. Det postades den 29 februari. Jesper Tengroth tiger. Tiger svenskt? Skäms han?
Hej, Jesper!

Det här blir litet tungt för oss att bära fram till FM, för det här tror vi är det närmaste en Köpenickiad som FM råkat ut för även om det inte var stadskassan som försvann, istället vår tilltro till säkerhetsarbetet inom FM. Vad gör t ex MUST om dagarna?

Vi minns Stig Wennerström, vi minns Stig Bergling, vi minns [kanske?] Bertil Ströberg -men ingen av dem var ju bedragare i ordets ursprungliga betydelse, för vad gäller militär grad/utbildning, så var de alla äkta. Att de sedan visade sig vara opålitliga är en annan sak och vi har inget till övers för landsförrädare punkt

Det här handlar nu om Manuel Knight 641120-XXXX På sitt visitkort har han många titlar men vi anser att det räcker med BEDRAGARE.

Av det vidarebefordrade framgår att vi från FM har försökt att få besked om hur man ser på att man lät en bedragare föreläsa för Markstridskrafterna, men FM har inte svarat oss.

Vi driver som sagt en blogg och det som hänt sedan oktober förra året, det är att Michael (Mike) Czarnecki, en äkta US Special Forces har trätt fram och bistår oss i att försöka stoppa Manuel Knights härjningar. Får vi be dig/FM titta litet närmare på vad han skriver i vår artikel publicerad 2016-02-02 Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/good-night-mr-knight.html

Får vi en extra gång påminna FM om den här: http://thisainthell.us/blog/?p=62177 

Vi är inte i position att i dagsläget kunna utkräva svar från FM rörande hur man tror att USA uppfattar det när Sverige (vi tänker på samförståndsavtalet om värdlandsstöd med NATO) nu visar sig vara som en schweizerost vad gäller kontroll av vad man släpper in i våra garnisoner (motsv), men visst skulle vi glädjas åt att den här gången åtminstone få bekräftelse över att  FM tagit emot detta mail.

Tack!

//G

Det kanske så småningom blir försvarsminister Peter Hultqvist som får träda fram och ansträngt försöka förklara hur det här gick till: 

En amerikansk medborgare och bedragare utbildar svensk militär.

-Ja, jösses vilket jobb som bakom hörnet väntar Peter Hultqvist!