Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 27 mars 2016

Försvarsmakten, hallå! Var är ni någonstans? Sluta nu att leka kurragömma och kom fram! Nu får det vara färdiglekt!

Försvarsmaktens (FM) hela budget kommer från skatter som medborgare och företag betalar till Moder Svea. Så när hon delar ut våra pengar till just FM, så anser vi att det inte är mer än rätt att dessa pengar skall användas klokt. Men Groundhogs ser att det långtifrån alltid är kloka beslut som kännetecknar FM:s investeringar. Att sätta bedragaren Manuel Knight som lärare för svenska soldater är definitivt inte klokt!

Vilken är den främsta av de svenska folksjukdomarna? Det är i alla fall inte den svenska avundsjukan, för på första plats kommer den svenska naiviteten. Att nationen Sverige under mer än två decennier svalt alla Manuel Knights lögner om att vara ”f d elitsoldat i US Special Forces och med erfarenheter från tre krig” hade väl inte varit så farligt om det hade stannat vid skryt och skrävel på krogen och i hemmakvarteren för att imponera på brudarna. Men när ”brudarna” råkar vara journalister knutna till Sveriges Radio resp SVT och dessa väljer att bära fram både Manuel Knights lögner och honom själv -ja, då kan det bli hur tokigt som helst. Och det blev det!

Naiva programledare, inköpare, producenter m fl väljer att lita på att någon annan måste ha checkat Manuel Knight och bryr sig därför inte om att kräva någon form av bevis för det han hävdar. Efter några år, så ”vet” svenska folket att Manuel Knight är ”den där svarte amerikanske elitsoldaten som föreläser om att inte använda våld”. All is är bruten och Manuel Knight är inne i det svenska folkhemmet och får 2008 vara Sommar-pratare. Någon på FM tyckte kanske att hans fantastiska prestationer inom US Army -med tre krig, suttit krigsfånge, massa hemliga operationer o s v- att det där var något som FM kunde ha nytta av, så i december 2008 står amerikanske medborgaren, bedragaren Manuel Knight inne på Markstridsskolan (MSS) i Skövde och ”föreläser”. För svenska soldater. Svenska soldater som naturligtvis litar på att de eller den som tagit in Manuel Knight som föreläsare, att man noga kontrollerat Manuel Knight -men så skedde aldrig! Så nu sitter det folk inom FM och funderar över hur kunde bli så här galet: En enkel sergeant, helt utan stridserfarenhet och som tillhört en amerikansk pansardivision stationerad i Tyskland, har genom att ljuga för hela Sverige lyckats nästla sig in i den svenska Försvarsmakten! Detta är ju någonting som saknar motstycke vad gäller naivitet! Vi Groundhogs myntade uttrycket ”kaserngårdssyndromet” för att beskriva hur det kan gå till när någon fritt får röra sig inom t ex en garnison. Manuel Knight har fått fritt tillträde och vi undrar hur FM tänker hantera detta delikata ärende.

Vi har flera gånger försökt få kontakt med ansvariga inom FM, men man har därifrån valt att inte svara oss. Den 16 mars skrev vi ett mail till MSS i Skövde och vände oss direkt till överste Michael Nilsson. Så här skrev vi:

<Hej!

Beklagar att vi i nuläget ser oss nödgade att uppträda under anonymitet, men saken är allvarlig och vårt granskningsobjekt, Manuel Knight, är inte att leka med.
Av det vidarebefordrade framgår att vi önskar information om hur det här kan ha gått till och vem som kan tänkas vara ansvarig för att Manuel Knight tilläts få ta plats som föreläsare på Markstridsskolan. Nästa fråga blir: Vem betalade honom?
Vår grupp är försvarsvänliga och delar av oss har militär anknytning, så mycket kan vi säga. Vi ser Manuel Knight som en synnerligen obehaglig figur i det att han fullständigt saknar moral. Mannen är amerikansk medborgare och har varit anställd inom US Army i en pansardivision stationerad i Tyskland och detta under 8 år, men lämnade armén år 1993 och då med sergeants grad. Allt annat han har påstått om militära erfarenheter och utmärkelser (t ex Purple Heart och Bronze Star) är lögn.
Vi skulle välkomna återkoppling från dig eller från din ställföreträdare, för det ärendet är exempel på något mycket allvarligt vad gäller svensk militär säkerhet: Manuel Knight har blivit insläppt och detta p g a att man inte bemödat sig att kontrollera honom eller hans minst sagt osannolika historier.
Jesper Tengroth har tyvärr inte svarat oss, så därför kommer vi att på vår blogg Manuel Knight News på fredag 18 mars publicera en artikel om det här.

Vänligen!

//G>

I mailet till överste Michael Nilsson låg bifogat två tidigare mail, det äldsta från 2015-10-27 ställt till Högkvarteret och det andra från 2016-02-29 ställt till Jesper Tengroth, presstalesperson för FM.
Överste Michael Nilsson sällar sig nu till skaran av väldigt tysta militärer. När svenska höga militärer kräver höjda anslag till de olika försvarsgrenarna, då hörs de av och vi får veta hur viktigt det är med ett starkt, svenskt försvar. Även Groundhogs tycker det är viktigt med ett starkt och svenskt försvar, så vi vill hemskt gärna veta vem inom FM som bjöd in Den Trojanska Hästen aka Manuel Knight att föreläsa för svensk militär.
Vi har tidigare skrivit om Manuel Knights föreläsning för Försvarsmakten: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/forre-obn-avslojade-att-sverige-bara.html


Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/