Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 15 mars 2016

Christoffer Malm, fotograf hos Sveriges Radio, har oavsiktligt blivit världsberömd, eftersom hans bild på Manuel Knight som tjuv, nu har hunnit spridas runt hela världen. Groundhogs gratulerar!

Den gratulationen skall ses som en ironi, för vi tror inte att Christoffer Malm, idag på sin namnsdag, uppskattar det vi här nedan har att berätta om den stulna 'challenge coin' som Manuel Knight flinande stoltserar med. Men är man fotograf så står man ansvarig för det verk man skapat, därom är vi säkert eniga.

Det är svårt att förstå hur Sveriges Radio skall kunna ta sig ur den här situationen med Manuel Knight, för när man en gång i tiden släppte honom över bron så att säga, så beseglade man där också sin trovärdighet. Vi har ju i ett antal artiklar visat på hur det hela startade och den primäransvariga för att alltihop blev fel, det var Anja Thorkelsson. När hon år 2001 i P1-programmet Samtal pågår intervjuade Manuel Knight så ljög han henne hela tiden rätt upp i ansiktet. Anja Thorkelsson, som då hade tilläggsnamnet Lindahl, är idag kanalchef för SR P4 Kalmar. Här en artikel om henne: http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/anja-thorkelsson-ar-numera-kanalchef-pa.html

Det var så det hela började. Manuel Knight ljög år 2001. Manuel Knight ljög redan innan han satte sin fot på svensk mark. Manuel Knight ljuger fortfarande. Manuel Knight är en lögnare, inte en f d elitsoldat i US Special Forces. För några år sedan lånade Mike Czarnecki, en äkta US Special Forces, ut sin 'challenge coin' till Manuel Knight, men Manuel Knight lämnade aldrig tillbaka den och det där har vi/Mike Czarnecki skrivit om här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/good-night-mr-knight.html

Manuel Knight är fullkomligt befriad från allt vad empati heter och det visar han prov på när han på bild inför SR-medarbetaren/fotografen Christoffer Malm håller upp den coin han knyckt av Mike Czarnecki. Bilden finns elegant återgiven på en amerikansk organisations hemsida. Länk här: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Vi tyckte det var osmakligt att den bilden fortfarande används av SR när de nu vet om att Manuel Knight är en bedragare och att han poserar med en coin han har stulit. Den 22 februari skrev vi ett mail till fotografen Christoffer Malm. Så här skrev vi till den mailadress han angett hos SR:

Hej, Christoffer!

Hur ser du på att din bild, genom obefintlig kontroll av bedragaren Manuel Knight och där SR/SVT står ansvariga, att den bilden där han poserar med en 'challenge coin' han stulit från Michael (Mike) Czarnecki, nu spridits world-wide i och med att organisationen TAH har lagt upp den för att illustrera en obehaglig 'military poser' verksam i Sverige? Kommentarerna riktade mot Sverige är till karaktären rätt så tuffa. Länk här:  http://thisainthell.us/blog/?p=62177 
Vi skulle uppskatta om vi fick återkoppling från dig och vi lovar att i så fall hantera dialogen diskret. Hör vi inget från dig, så väljer vi att skriva om det här med att din bild och som kanske var tänkt att styrka att Manuel Knight verkligen är en Special Forces-soldat, att den bilden nu istället kommit att illustrera hur bedrövligt Sveriges Radio de facto fungerar, när man bara sväljer vad någon serverar. Pinsamt SR! -det är bara förnamnet.

Vi hörs. Väl?

//G

Av något skäl så fick vi mailet i retur och vi tog då kontakt med folk på SR. Man hade ingen förklaring till varför hans mail inte fungerade, så vi valde då att samma dag skriva ett ytbrev till honom på jobbet på den gamla vanliga adressen SR 105 10 Stockholm. Så här skrev vi: 

<Hej!

Det bifogade gick inte att elektroniskt sända till dig och det är möjligt att vi inte fått rätt edress till dig. Vi gör därför på det här sättet, då vi är mycket angelägna att få kontakt med dig.

Som vi skriver i slutet av mailet till Polisen, så beklagar vi att vi känner att anonymitet behövs för att vår grupp skall känna sig trygg. Det är ett imperium som håller på att raseras och vi vet via kontakter att Manuel Knight är rasande över att se sitt hopljugna livslögnsverk offentligt börja rasa.

Det är alltså din bild på Manuel Knight, där han står och håller upp en 'challenge coin' han lurat av Mike Czarnecki, som nu valsar runt world-wide i och med att TAH publicerat en artikel om Manuel Knight. Vi förstår om det här för dig kan upplevas jobbigt, men det går inte att komma runt frågan om SR:s ansvar. Vi lägger givetvis inget som helst ansvar på dig för att du tog bilderna, fattas bara! -utan vi önskar höra hur du ser på det här ärendet. Mike Czarnecki kan förväntas ha synpunkter på att SR låter bilden ligga kvar, för vi har informerat ledningen för SR om att Manuel Knight är en bedragare och dessutom nu efteråt visat sig vara en tjuv, med tanke på att han knyckte Mikes coin.
En riktig soppa är detta med Manuel Knight! Sannolikheten för att den snart skulle svalna får nog sägas vara låg: Det här är en präktig skandal som nu håller på att rullas upp.

Vi välkomnar återkoppling från dig!

//G



Detta var för snart en månad sedan. Vi har inget hört från honom. Notera att Christoffer Malm som en bilaga fick ta del av vad vi hade skrivit till Polisen och där vi efterfrågade dokument rörande Manuel Knight och hans svindlande affärer. Vi tycker det är tråkigt att Christoffer Malm i det här läget väljer att hålla sig undan.

@Christoffer Malm: Tänker du bara stillatigande acceptera att Sveriges Radio profiterar på den bild du tog? Av bildtexten kan man få uppfattningen att det är du som går i god för att Manuel Knight är legitim ägare till den coin han flinande visar upp. En coin han stulit från en äkta Special Forces! Har du något att säga till ledningen för Sveriges Radio, så är du välkommen att höra av dig till oss med det, så lovar vi att framföra dina synpunkter när vi så småningom symboliskt i trupp marscherar in på Sveriges Radio och ber att få prata litet med VDn Cilla Benkö och därefter prata litet allvarsord med Olle Zachrison, ansvarig utgivare.