Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 21 februari 2016

Vad är det egentligen för fel på Sölvesborgs kommun?

Frågan vi ställer känns mycket berättigad, för Sölvesborgs kommun uppvisar samma arrogans som även Östersund och Växjö gör. Vi har haft oturen att behöva ha med nonchalanta och tråkiga representanter för alla dessa tre kommuner att göra och vi är inte säkra på om det är politikerna eller tjänstemännen som är värst. Värst av de tre här nämnda är i alla fall Östersund. Än så länge.

Det är nämligen inte alls omöjligt att Sölvesborg kommer att gå om Östersund i fråga om oförskämdhet. Vi har ju kunnat peka ut (S)-kommunalrådet Heléne Björklund som en som säger att Manuel Knight är ”otroligt bra”, fast när vi bett henne utveckla det där en aning, så har hon inte svarat. Vi har till och med publicerat en artikel om henne och hennes kommun: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/solvesborgs-kommun-har-frambringat-tva.html

Groundhogs månar om medborgarnas skattepengar och vi är bestörta över att upptäcka hur mycket pengar klanen Knight-Eriksson roffat åt sig, så vi önskade få besked om Sölvesborgs kommun hade anlitat bedragaren Manuel Knight, eller om det kanske var någon annan offentligfinansierad verksamhet som stod för fiolerna när Manuel Knight år 2009 besökte kommunen. Den 30 januari skrev vi till Sölvesborgs kommun och frågade dem om Manuel Knight. Ämnesubriken var: 


Ang föreläsaren m m MANUEL KNIGHT 641120-XXXX

Så här skrev vi:

<Hej!

Vi är en grupp som undersöker rubricerade persons mångåriga bedrägerier och vi önskar därför besked om er kommun någon gång anlitat honom som föreläsare eller konsult (motsv).
Debiteringsadress kan, förutom hans p-nr, tänkas vara:

Manuel Knight Academy org nr 556861-2997

eller

Sinkfield & Co org nr 556673-2789

Sedan oktober 2015 driver vi en blogg, Manuel Knight News, där vi avslöjat hans bedrägerier som pågått under snart två decennier och som medfört att kommuner och landsting lurats på miljonbelopp. Bloggen finner man här: manuelknight.blogspot.se
Vi vore tacksamma för återkoppling oavsett ni anlitat honom eller ej, eftersom vi scannar de kommuner där vi funnit skäl att titta närmare på ev bedrägeriförsök. Om han anlitats av er, så vore vi tacksamma om vi då också kan få ta del av de avtal/kontrakt som tecknats med honom alt hans bolag.

Med vänlig hälsning och med tack på förhand!

//G>

Nu tvingas vi berätta att Sölvesborgs kommun inte svarade oss, så när det nu har gått tre veckor, så tyckte vi att det var dags att påminna dem. Under samma ämnesrubrik som för tre veckor sedan, postade vi igår en påminnelse. Det står i texten 'Nedanstående', men det syftar på ovanstående mail.

<Hej!

Nedanstående förfrågan fick ni 2016-01-30 kl 19:13 men ni har ännu inte svarat på vårt mail.
Vi gör därför nu ett nytt försök och vi vill understryka att ni som kommun är skyldig att svara oss. Vi bedriver journalistiskt arbete och när vi genom t ex omotiverade dröjsmål vad gäller återkoppling och besked drabbas, så hindrar det oss i vårt arbete. Vi utgår från att vi inte skall behöva hota med att be JO titta på hur er ärendehantering bedrivs. Tre veckor för att svara på en enkel fråga är inte rimligt, vilket Sölvesborgs kommun säkert är medveten om, så vi önskar nu också svar på frågan: Varför har Sölvesborgs kommun inte svarat oss?

//G>

Vi vill inte syssla med vadhållning, men att ett visst Malta-baserat bolag skulle ge höga odds för att vi redan om två dygn skulle få något besked, det tror vi inte för ett ögonblick på. Inte tror vi heller att det lättlurade kommunalrådet Heléne Björklund kommer att höra av sig. Det behöver kanske inte då bero på arrogans, utan för att Heléne Björklund sitter och skäms över att hon tappade förnuft och omdöme när hon mötte en äkta representant för det amerikanska elitljugarförbandet Special Posers.

;-)