Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 28 februari 2016

ICA som varumärke har det svettigt nu. Man har hyllat Manuel Knight, en simpel och hänsynslös bedragare och som nu, efter att Groundhogs avslöjat honom, visat sig ha smutsat precis allt omkring sig -ja, till och med minst två av sina barn!

Men när vi koncentrerar oss på att granska Manuel Knight och släpa ut honom i ljuset, så glömmer vi ändå inte för en sekund att hålla en spotlight på lilla frun Anne Knight f Lady Macbeth (-äsch, vi menar förstås f Eriksson). Som grävlingar snokar vi fram vad som finns långt nere i arkiv, men likt moderna drönare finns vi samtidigt svävande ovanför händelserna. Där slipper vi stanken från det ruttna, emanerande från klanen Knight-Erikssons bedrägerier, men vi har ändå bra koll. Vi drabbas inte heller av svindel när vi ser ett par svindlare.

Men nu var det ICA det skulle handla om. Vi beklagar djupt att inte Claes Ottosson, chef för ICA Kvantum i Hovås och som hyllat Manuel Knight, att han inte hörde av sig till oss. Claes Ottosson blev rikskänd 2016-02-17, för det var då vi publicerade denna artikel om honom: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/hej-claes-ottosson-chef-for-ica-kvantum.html

I den artikeln inriktade vi oss på ICA-handlaren Claes Ottosson i Hovås, men det finns skäl att återvända till huvudämnet för artikeln och det var ju intervjun med ”föreläsaren” Manuel Knight akaICA-sänket”. Här finner ni artikeln ifråga: http://slidegur.com/doc/4830580/manuel-knight-academy

Det är Susan Karling som skrivit texterna, så vi tog kontakt med henne och vi kan sammanfatta vår korrespondens med att hon inledningsvis inte trodde på oss när vi informerade henne om att hon blivit lurad av Manuel Knight, men efter att vi övertygat henne om att vi kan bevisa vartenda påstående vi gör om Manuel Knight, så gissar vi att hon förstod att hon blivit ännu en i raden av dessa personer som Manuel Knight lurat, för därefter har vi ingenting hört från henne, tråkigt nog.

Artikeln hon skrev i september 2011 var en puff för den s k Stora Butiksdagen som skulle hållas i Västerås den 18 oktober samma år. Om Manuel Knight skriver Susan Karling (eller möjligen en rubriksättare), att citat: ”Han får dig att bli en bättre chef”. [Fetat så i originalet] Bättre än vem då, undra vi? Än Han, eldaren där nere? Vi, inom grävargruppen Groundhogs, kan inte ens i vår vildaste fantasi komma på en person vi skulle kunna se som en värre chef än Manuel Knight att behöva arbeta under.

Susan Karling skriver rent ut att det bl a är Manuel Knights bakgrund ”med erfarenheter från tre krig” som gör att ”han är så flitigt anlitad som föreläsare och inspiratör.” När nu Susan Karling insett att Manuel Knight inte är vare sig psykolog eller f d elitsoldat och att han aldrig varit i strid för US Army, så tror vi att hon ångrar att hon i artikeln exponerar hur bländad och charmad hon blev av honom vid intervjun inför Stora Butiksdagen. Hon berättar återkommande om skratt och breda leenden. Det kan inte heller vara trevligt att som skribent nu fem år senare få stå till svars för att Stora Butiksdagen i Västerås år 2011 för alltid kommer att vara förknippad med att där och då satt en massa ledare för ICA:s dagligvaruhandel och blev lurade när de trodde de var där för att bli klokare. Nu har Claes Ottosson och de andra inom ICA blivit klokare, till och med mycket klokare. Om Claes Ottosson förstår att rätt värdera sitt varumärke ICA Kvantum i Hovås, så inser han att kunderna, de ärliga, inte kommer att vilja stöta på en person som Manuel Knight i butiken och att han därför bör be Manuel Knight att handla någon annanstans, allt enligt vår tidigare uppmaning.

Bilderna kommer från en anonym läsare (klicka för högre upplösning).
imagebam.comimagebam.com

@Susan Karling: I vår självdeklaration och som vi Groundhogs lämnar då och då, skriver vi att vi inte är ondskefulla, men samtidigt kan vi förstå att detta kan uppfattas som hyckleri med tanke på hur hårt vi går åt Manuel Knight. Vi erkänner villigt att vi inte har det minsta till övers för en person som betett sig så svinaktigt som han har gjort och dessutom under så lång tid. Plundrat kommuner på pengar som kunde använts inom de kommunala kärnområdena: vård, skola och omsorg. Vi har för övrigt inget till övers för resten av klanen Knight-Eriksson heller. När vi nu, som det kanske verkar, attackerar dig för att du inte gjorde ordentlig research innan du mötte ditt intervjuobjekt Manuel Knight, så är det inte som det kanske ser ut, för det är ingen attack på dig som person. Det är bara det att du, med din artikel, indirekt visar vilket enormt stort förtroende både Sveriges Radio och SVT åtnjuter hos den svenska journalistkåren. Du och dina kollegor inom reguljärjournalistiken, ni har generellt en närmast blind tilltro till dessa två bolag, så när de båda totalt havererat vad gäller faktakoll, så är det närmast omöjligt för er att ta in det. Särskilt när avslöjandet av deras obefintliga kontroll av Manuel Knights påståenden dessutom verkar komma från en helt nyupptäckt djurart, Groundhogs. Vi har stolt deklarerat att vårt mål är att stoppa Manuel Knights fortsatta bedrägerier och det kan sägas vara ett etappmål, för hela tiden har ett annat mål varit att peka på hur lätt det kan vara att lura Sveriges Radio och SVT och när man väl lurat dessa båda bolag och deras upphöjda medarbetare -ja, då är man välkommen att föreläsa för både Polisen och Åklagarmyndigheten samt Försvarsmakten för att här nu bara nämna några statliga myndigheter som låtit sig luras. Låtit sig luras lika mycket av Manuel Knight som av Sveriges båda public service-bolag.

Naivt? -Jo, vi skulle nog hålla med om den beskrivningen av Konungariket Sverige.