Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 20 januari 2016

Stina Lundberg Dabrowski -den hyllade svenska journalisten som krönte sin mångåriga karriär med att få titeln professor. Någon doktorshatt fick hon aldrig, men av oss får hon en dumstrut. Den kommer att klä henne väl

Mellan åren 2012 och 2014 var Stina Lundberg Dabrowski ordförande i Publicistklubben. Det är en förening som verkar för tryck- och yttrandefrihetsfrågor och man delar årligen ut priser och stipendier. Vi gick igenom vilka som under senare år fått klubbens Stora pris och då fann vi att en gammal bekant år 2009 fick det ärofyllda priset, nämligen Ulf Elfving. En annan av alla de SR-medarbetarna som låtit sig luras av Manuel Knight. Pinsamt, Uffe!

Så här sade Stina Lundberg Dabrowski i en intervju i Expressen när hon år 2010 hade fått Kristallens Hederspris (=tröstpris för bedagade journalister utan klös). Notera det av oss fetade partiet:

"Stina Dabrowski fick Kristallens speciella hederspris och tog glädjestrålande emot sitt pris från Robert Aschberg. I sitt tacktal hyllade hon sin man Kjell, som hon kallade för sin egen riddare.
- Allra mest delar jag det här priset med en riddare, en man som stått vid min sida och applåderat mina framgångar och stöttat mig i motgång. Han är en sådan äkta riddare som alla kvinnor bör ha- men just honom ger ni fan i. Jag älskar dig Kjell Dabrowski, tack för allt, sade hon."

Notera att Stina Lundberg Dabrowski tycks ha en svårförklarlig fäbless för allt som antyder 'riddare' (eng: knight). Vi länkar än en gång till YouTube-klippet från 2007 där hon går in som garant för att Manuel Knights helt otroliga militära äventyr skulle ha inträffat i verkliga livet:  



Så här sade Stina Lundberg Dabrowski när hon pratade med Manuel Knight: ”I know it was very dramatic many times and I know that once you were trapped with the enemy...etc”

Än en gång frågar vi oss hur hon kunde veta något om det. Hon var inte på plats. På samma vis som Anne Knight, Manuels svenska fru, även hon har berättat om hur det gick till när Manuel Knight blev skjuten och kamraten Tim fick sin mage uppsprättad. Bara båg och typiskt sånt som Manuel Knight lurat i dessa båda kvinnor. Att Anne Knight visste att det var bluff när hon intervjuades av Erik Olkiewicz från Aftonbladet är en sak, men att en på pappret erfaren SR/SVT-journalist som Stina Lundberg Dabrowski helt glömmer att kolla källor är oroväckande och det är sannolikt därför som SR och SVT inte vill låtsas om den här skandalen. Det är alltså Stina Lundberg Dabrowski och den nuvarande kanalchefen för P4 Kalmar, Anja Thorkelsson, som är ansvariga för att Manuel Knight än i denna dag tömmer kommuner på skattebetalarnas pengar. Det där kommer vi att återkomma till inom kort.

Man behöver inte vara legitimerad psykolog för att lura hela svenska folket. Det räcker om man med hjälp av SR/SVT får en utfärdad legitimitet, sedan är det fritt fram att mjölka pengar av godtrogna kommuner och företag.

Man behöver inte vara psykolog för att ur Manuel Knights kroppsspråk lätt kunna avläsa att han ljuger som en häst travar när han sitter hos Stina Lundberg Dabrowski. Vi har räknat till inte mindre än 30 stycken nervösa axelryckningar och för varje normalt observant person, så är det tydligt att Manuel Knight ljuger. Men inte för Stina Lundberg Dabrowski? Den kvinnliga journalisten som i landet Sverige nästan unisont hyllats för sina ”hoppa hos”-reportage, har genom litet enkelt grävarbete nu visat sig vara en kvinna som bländats och charmats av en simpel bedragare. Notera gärna hur hon lägger håret tillrätta i ett ögonblick där hon är tydligt påverkad av Manuel Knights närvaro. Notera också hur uselt man valt stolar till denna sittning med dessa fyra gäster: snurrstolar borde vara förbjudna, men det är en annan fråga.

Och på tal om fråga, så har vi ett par stycken att ställa till själva programledaren, men vi räknar inte med att få svar. Många kaxiga människor blir förvånande snabbt ryggkrökare när de ställs inför litet raka frågor från oss och väljer att tiga och gömma sig. Det hjälper inte för vi ser dem: dumstruten sticker upp fast de stoppat huvudet i sanden.

@Stina Lundberg Dabrowski: Vi har försökt komma i kontakt med dig och ditt produktionsbolag, men det har inte lyckats. När du nu läser det här, skulle inte du kunna tänka dig att kontakta oss? Vi är inte farliga. Vi vill bara försöka stoppa bedragaren Manuel Knight och hans familj från att fortsätta att föra ut pengar ur landet, så ju förr hans bedrägerier upphör, desto bättre är det ju för nationen Sverige. Förstår du?