Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 26 januari 2016

Gabriella Ahlström och Maja Aase är båda löst knutna till Sveriges Radio. Båda ingick i en jury som de sade var en oberoende och fristående sådan. Dessa båda kvinnor ljuger!

Det där kan uppfattas som hårda ord mot två SR-kvinnor, men när Groundhogs pekar ut någon som klandervärd, då kan alla vara säkra på att vi har ordentligt på fötterna.Vad har nu dessa två hittat på för dumheter för att vi väljer att offentligt tjära och fjädra dem?

Svaret ligger i direkt anslutning till Manuel Knight, vilket väl inte kommer som någon överraskning, men låt oss först ta en titt på kvinnorna. Deras medverkan i Sveriges Radio har under många år varit inom kultur-/nöjessfären och de har t ex båda medverkat i P1-programmet Spanarna. I det senaste programmet och som sändes nu i helgen, satt Maja Aase med som deltagare.

Det är väl ingen som undgått informationen om att Manuel Knight på våren 2012 fick det så kallade Stora Talarpriset för sina föreläsningar (läs: shower) under år 2011? Han själv gör allt han kan för att framhäva denna utmärkelse som sägs vara Sveriges enda oberoende talarpris. Oberoende? Verkligen? -Pyttsan!
Det där är en smutsig lögn och den emanerar från en bransch som delvis är smutsig (undantag finns och vi kommer att återkomma i den delen) och i just den smutsiga delen av branschen återfinner vi bl a rubrikens båda kvinnor. 

Så här presenterar man priset och juryn:
Stora Talarpriset är det enda talarpris i Sverige som utses av en helt fristående jury, som i år består av journalisten och författarinnan Gabriella Ahlström, journalisten Maja Aase, retorikexperten Lars JO Larsson och Katarina Nordlund, vd för Skillspartner som ligger bakom priset.

Det där säger väl allt? -Njae, inte riktigt allt, för noterbart är att det är vd:n för Skillspartner, en obskyr och fifflande talarförmedlarfirma, som sitter med i juryn, så helt ”fristående” är den absolut inte. Vad värre är, att när man tittar närmare på de tre andra namnen i juryn, så är de samtliga knutna till Skillspartner, alltså talarförmedlingen som inrättat priset. Då kommer det väl inte som en överraskning för någon om vi avslöjar att även skummisen/bedragaren Manuel Knight finns med i samma stall?

Vi väljer därför att brännmärka både Gabriella Ahlström och Maja Aase för att de på ett bedrägligt vis låtsas vara ”oberoende” och ”fristående”, när de i själva verket av marknadsföringsskäl utsett en kollega verksam i samma ruttna företag dessa båda kvinnor också är en del av. Vi kommer att inom kort titta närmare på Skillspartner och hur de presenterar t ex Manuel Knight.

@Gabriella Ahlström/Maja Aase: Vi förstår att ni båda vill tjäna pengar och det är inget fel i det så länge det görs ärligt, men hur känns det för er att ni, genom er ohederlighet, har medverkat till att smutsa varumärket Sveriges Radio? Ni har, enkelt uttryckt, sålt er, det är ni väl medvetna om? Hade det inte sett så illa ut i tryck, så hade vi använt ordet 'horeri' för att beskriva ert agerande.

Fotnot: I inlägget som publicerades 22 januari och som handlar om en rasist inom klanen Knight-Eriksson, så skulle vår prao göra en mindre ändring i texten vilket tyvärr medförde att hela texten blivit förkrympt. Det är alltså vi själva som åstadkommit detta och inte klanen som varit inne och hackat vår blogg, vilket en orolig läsare trodde och därför hörde av sig till oss.