Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 15 december 2015

Kammarrätten i Sundsvall gav oss rätt! Man hävde sekretessen på de mail rörande Manuel Knight vi hade krävt ut!

Vi fick idag ut det vi hade begärt. Trevligt att se att Kammarrätten delade vår uppfattning när vi hävdade att mail som handlar om Manuel Knight just handlar om -Manuel Knight.

Den där ingressen ser förstås litet konstig ut, men vi hänvisar till vad vi skrev i vår artikel den 6 november, länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/ostersunds-kommun-valdfor-sig-pa.html
Ur texten där saxar vi detta:
<Håkan Lundqvist får Unto Järvirova, bitr kommundirektör och en ökänd fifflare, att underteckna beslutet om sekretess  genom att påstå att mailen som handlade om ärendet Manuel Knight saknade anknytning till, håll i er nu! -till ärendet  Manuel Knight... >

Som alla nu inser, så var Sundsvall klokare än Östersund. Kammarrätten i Sundsvall hade inga problem med att förstå att tjänstemännen i Östersund ljög för oss. Vi tackar juristerna för att man vårdar offentlighetsprincipen och att man genom sitt beslut ger Östersund svidande kritik.
Delar av redaktionskommittén är i skrivande stund inte ännu informerade om innehållet i mailen, så vi väljer att i nuläget bara ge våra läsare informationen om att Östersunds kommun inom de närmaste dagarna har att vänta sig några ordentliga sanningens ord här på bloggen.
Det för kommunen pinsamma det är, att mailen i sig inte är sensationella till innehåll, men sensationen är att Håkan Lundqvist, kommunens biträdande kommunikationschef, är en sådan usel kommunikatör, så att han trodde att han skulle lyckas med sitt sekretessande.
Och vad tusan skall vi kalla det som Unto Järvirova lånar sig till när han bara skriver på det som Håkan Lundqvist lägger fram för signering? Vänskapskorruption? Eller kanske stupiditet?