Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 21 december 2015

Anne Knight -är hon kanske Hovås' svar på Lady Macbeth?

Ödmjuka som vi är, så vill vi inte hävda att vi vet svaret på frågan i rubriken, men att hon är målmedveten och intrigant, det har vi kunnat konstatera. En i grävargruppen uppfattar henne som en sorts cyklongenerator, alltså som en person som får folk i omgivningen att dansa efter hennes pipa och hon sätter snurr på affärer, även omoraliska sådana. En annan i grävargruppen ser henne mer som sinnebilden för en kvinnlig version av Joakim von Anka och har livfullt på våra redaktionsträffar målat upp bilden av Anne Knight dykande i alla pengarna i ett underjordiskt och välfyllt kassavalv i huset i Hovås, alltmedan hon med jämna mellanrum utbrister: Jag är en mycket lycklig kvinna..


Säkert stämmer alla tre bilderna på ett eller annat sätt, men det som är absolut säkert, det är att huvudkällan för alla de avslöjanden vi har kunnat göra, det är Anne Knight, född 1968 som Eriksson och bördig från Fagerstatrakten.

Anne Knights offentliga historia i olika medier är att vara den svenska kvinnan som föll för den amerikanske dödsmaskinen Manuel Knight. En delvis felaktig bild, för egentligen är Anne i själva verket kvinnan bakom storbedragaren och hon är skaparen av varumärket kring honom.

I Aftonbladets artiklar från 2010/2011 (men även i Elfving möter..Manuel Knight som sändes i Sveriges Radio http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=3164) beskrevs det hur hon tvingas uppleva när hon på besök hos honom i Tyskland, hur Manuel på nätterna drar ut på vad han hävdar är topphemliga uppdrag. Han får samtal mitt i natten och packar sin militärgröna väska och ger sig ut på sina hemliga uppdrag. Verkligheten var nog snarare den, att han skulle ut och träffa andra kvinnor. Anne lät sig luras, men kom senare i relationen att inta en mer aktiv roll och tog till slut kommandot över sin bufflige sergeant.

Anne Knight är den stora verifikatorn, alltså bekräftaren, för hon bekräftar och vittnar livfullt för Manuel Knights räkning och detta för att solidifiera bilden av honom. Exempelvis: hur han skall ha blivit skjuten, blivit medvetslös alternativt hur hans väst skyddat honom och andra spännande men påhittade äventyr som naturligtvis ingen av dem varit med om överhuvudtaget. Vi vet ju genom amerikanska försvarets register, att de historier som Manuel Knight skroderar om, att dessa aldrig har ägt rum. Hon ”bekräftar” (lögnaktigt!) också på annat sätt hans historier, genom att t ex beskriva hans rastlöshet i Sverige och svettiga lakan för att försöka ge en trovärdig bild av hans övergång från att vara en ”elitsoldat” till att bli ”pacifisten” och ”antivåldsförespråkaren” Manuel Knight.

Ett exempel på Annes ”verifiering”:

"Jag vet hur han fick ärret vid ögat, säger Anne. Att en irakisk soldat slog en kalashnikov i hans huvud. Att han blev skjuten men att skottet träffade västen och att han blev medvetslös. Och när ni skulle frita gisslan på båten, hur din kompis blev dödad, att kniven drogs från magen upp till bröstkorgen. Usch, det är jobbigt att prata om."

Artikeln där ovanstående citat kommer från är sedan en kort tid tillbaka bortplockad på Manuel Knight Academy, men en av våra medarbetare hittade den ändå på Yumpu.com.
Länk här:
https://www.yumpu.com/en/document/view/20034128/klicka-har-for-att-lasa-artikeln-manuel-knight-academy

Andra gånger är det Manuel Knight som använder Anne Knight som exempel på den svenska naiviteten och kontrast gentemot det han försöker ljuga ihop, som i Sommar-programmet från 2008, där han tio minuter in i programmet berättar om Annes upplevelse när de var på besök i ghettot han växte upp i. Där drar han en historia om hur de blir vittne till hur en liten flicka blir mördad i en gänguppgörelse, Annes reaktion var att börja gråta medan hans släktingar ska bara stått och tittat på och undrat varför hon bryr sig; hon känner ju inte den flickan. Man kan fråga sig hur Manuel Knight tänker när han framställer sina släktingar som totalt empatilösa.

Utan att hon kanske förrän nu inser det, så är det Anne Knight som fungerat som en sorts ursprungskälla för oss grävare. Det var i begynnelsen av ”kärlekssagan” mellan henne och Manuel under långa perioder en mycket vilsen och osäker Anne som behövde prata av sig och kanske få goda råd av litet äldre människor, så Anne pladdrade på och som en av dem i skaran av sina förtrogna valde hon sin storasyster. Det var obetänksamt av henne, men det kom att bli en kanal som senare kom att leda oss mot flera avslöjanden. Mer om det där innan julen är över.

Vi har i en artikel publicerad 8 november beskrivit hur okänsligt Anne i sin butik hanterade en prao som oförskyllt anklagades för stöld. Länk här: 

Vi undrade varför inte Anne slängde ut Manuel när hon insåg att han både stulit och ljugit. Vi svarade själva: För att Anne ser pengar som viktigare än moral. Det är för att hon saknar det ena som hon har av det andra. Lycklig? Anne? -Njae, inte vad vi har hört.

Vi har däremot hört om paret Knights planer på att bygga ett klädimperium i Sydafrika. Ingen skall tro att Anne skulle vara besjälad av filantropi, så det är förstås något annat som ligger bakom satsningen i ett land som ropar efter investeringar: Drömmen om att få ännu mera pengar. Som av en tillfällighet, så har SR-programmet Kaliber den här veckan avslöjat hur svenska företag utnyttjar ett ekonomiskt gynnsamt skatteavtal mellan Sverige och Sydafrika och det är inte otroligt att giriga Anne snappat upp de lågskattemöjligheter som avtalet öppnar för. Länk till SR-programmet Jakten på Afrikas försvunna skatt: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/647602?programid=1316

Finns säkert skäl för Skatteverket att titta närmare på paret Knights affärer.

Den Knight-Erikssonska klanen vill gärna uppvisa framgång och Manuel är ju själva sinnebilden för vad man i allmänhet ser som en representant för en lyckad karriär. Men låt oss då inte glömma att hela hans karriär baseras på ett systematiskt och långvarigt ljugande och allt detta varumärkesbyggande är producerat, koreograferat och dirigerat av Anne. När Manuel kanske så småningom inser att den kvinna som ”skapat” honom samtidigt är den kvinna som utnyttjat honom och denna kvinna är den som genom sitt skvallrande nu har medverkat till att rasera hela det Knightska imperiet -ja, då tror vi att Manuel har anledning att sätta sig ner och tänka.

Hoppas han då även börjar tänka på sin svägerska och vilken hennes roll kan ha varit i det här stegvisa arbetet vi utfört med att lyfta ned denne nakne kejsare från hans piedestal och offentligt visa på hans lögner om ha varit elitsoldat, fått fina medaljer, vara på vänskaplig fot med Colin Powell, vara utbildad psykolog och att vara en hyllad karatevärldsmästare.

Nu har bubblan spruckit, Manuel.

Tacka Anne för det.