Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 6 november 2015

Östersunds kommun våldför sig på offentlighetsprincipen! Sekretessar mail rörande avtal med bedragaren Manuel Knight! Vi begär därför nu hjälp hos Kammarrätten i Sundsvall för att kunna ta del av dessa mail.

Det här kommer att bli litet fram och tillbaka i tid, men vi tror inte att bloggens följare har några problem med att förstå det här: Vi vill visa att varken Östersunds kommun eller Manuel Knight är att lita på. Bland bloggens följare finns f ö nog ett par av Östersunds kommuns tjänstemän och en viss Manuel Knight.

Vi ber till att börja med att få hänvisa till bloggens första inlägg (16/10) där vi kritiserar Anne Vågström, kommunens HR-ansvariga. Den 20/10 skrev vi en uppföljande liten artikel benämnd Skandalen i Östersund och där vi bl a kritiserade det kommunala slöseriet.
Det nedan inklistrade är ett mail som vi den 21/10 skickade till Håkan Lundqvist, kommunens biträdande kommunikationschef.


<Hej, Håkan!

Ditt beslut om att radera våra inlägg på Östersunds kommuns officiella facebook-sida och som gällde hur kommunen medvetet avser att gynna Manuel Knight, en person som kommunen idag vet är en slipad bedragare, det beslutet må ha varit helt korrekt sett ur ett strikt policyperspektiv, men kommer naturligtvis inte att tysta kritiken mot hur kommunen slösar med skattemedel.

Vi valde därför att för våra bloggföljare presentera dig och foga dig till den illustra skara vi anser bör rullas i tjära och fjäder. I ett inlägg som publicerades igår hamnade du i samma sällskap som Anne Vågström, Lena Eriksson, Mona Modin Tjulin samt naturligtvis Manuel Knight då inte att förglömma, eftersom han ju är vårt huvudobjekt vad gäller tjärning och fjädring. Du finner vårt inlägg på den nystartade bloggen Manuel Knight News.

Det är inte otroligt att Manuel Knight, i ett något bakvänt sätt att tro sig värna sitt varumärke, trots allt väljer att infinna sig i Östersund från och med imorgon och ställa sig på scen. Ställa sig inför en publik, som när deltagarna anmäldes till Medarbetardagarna, trodde de skulle få se och höra en psykolog och f d elitsoldat, men som nu kanske har blivit på det klara med att de istället skall få se en tvättäkta svindlare uppträda. En svindlare som nu är medveten om att han är avslöjad, men som ändå fortsätter med sina clownerier enligt devisen business as usual. Deltagarna i publiken har all anledning att ställa sig frågan om hur det här har gått till. Kommunen hade redan initialt (2010) visat dåligt omdöme genom att teckna avtal med honom och göra detta utan att be honom verifiera sina påstådda examina etc. När kommunen, genom Lena Eriksson, första veckan i september blev informerad om att Manuel Knight inte har rätt att kalla sig psykolog, så borde man givetvis ha annullerat avtalet med honom. När kommunen därefter fått ytterligare bevis på att han ljugit om att ha tillhört Special Forces och varit krigsfånge och fått medaljerna Purple Heart och Bronze Star -ja, vid det laget borde vilken normalt fungerande svensk kommun som helst ha satt ned foten och omgående hävt avtalet. Men inte Östersunds kommun tydligen?
Här beviset för att Manuel Knight är en militär bedragare. Kommunen har redan fått denna länk: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Det Manuel Knight under flera år har ägnat sig åt, det är att beskriva som bedrägeri alternativt bedrägligt beteende. Manuel Knight har hittills undsluppit all form av granskning, vilket i sig är oroande när det handlar om miljoner skattekronor. Ingen enda svensk kommun skulle ha hyrt in honom om hans reella status som varande en högst vanlig odekorerad sergeant i ett traditionellt amerikanskt pansarförband hade varit känt! Han har inte ett enda högskolepoäng vad gäller teorier/forskning om organisation, utan är bara en autodidakt underhållare som titulerar sig organisationskonsult. Vi uppmanade i samtal med Anne Vågström henne att omgående ta kontakt med kommunens jurister, men vi vet inte om hon gjorde så. Kloka jurister skulle se det som möjligt att tillsammans med andra kommuners jurister kunna inlämna en grupptalan mot Manuel Knight. Det är iofs inte för sent och vi kommer därför att driva den aktionslinjen i vårt fortsatta arbete med att försöka få stopp på denna hittillsvarande miljonrullning av offentliga medel.

Eftersom du Håkan, genom din funktion som biträdande kommunikationschef, har möjlighet att hjälpa till med att få litet mer ljus över hur kommunen har hanterat ärendet Manuel Knight, så ber vi att du ser till att vi får ut alla mail rörande Manuel Knight som hanterats av Lena Eriksson, Anne Vågström och naturligtvis då även dina egna.
Vidare vill vi ta del av de mail som år 2010 bör ha förekommit mellan å ena sidan Ann-Cathrine Wasell (representerande Östersunds kommun) och Content Talarbyrån AB (representerande Manuel Knight). Det upprättades mellan parterna en bokningsbekräftelse, daterad 2010-09-22.

Tack på förhand!

//G>


Det där med att vilja lämna ut mail till medborgarna, det tycks inte vara Håkan Lundqvists paradgren, om man säger så. Istället ansåg han att det var bäst att inte lämna ut nu aktuell mailtrafik (den från 2010 hade p g a ålder gallrats bort). Dagen därpå, alltså den 22/10, togs på delegation ett beslut där kommunstyrelsen formellt vägrar lämna oss de mail vi efterfrågat. Håkan Lundqvist får Unto Järvirova, bitr kommundirektör och en ökänd fifflare, att underteckna beslutet om sekretess genom att påstå att mailen som handlade om ärendet Manuel Knight saknade anknytning till, håll i er nu! -till ärendet Manuel Knight...
Det finns på nätet hur mycket material om fifflaren Unto Järvirova som helst att läsa och vi länkar till vad ÖP skrev 2014-04-25

Åter till ärendet Manuel Knight:
Vi valde förstås att överklaga detta försök till kommunal mörkläggning genom att sekretessbelägga de mail vi begärt ut och då är ju den vanliga gången att det görs genom att man vänder sig till den kammarrätt som ansvarar för det geografiska området och i det här fallet blir det KR i Sundsvall. Här nedan klistrar vi in vad vi den 3/11 skrev till KR, men bilagan, alltså själva sekretessbeslutet, lägger vi inte upp. Beslutet är av ringa värde. Det visar bara vilken arrogans som kännetecknar vissa av Östersunds kommuns tjänstemän.


<Till Kammarrätten i Sundsvall





Ärende: Överklagande av Östersunds kommuns beslut 2015-10-22 med Dnr 236-2015 (se bilaga).


Bakgrund: Vi som överklagar beslutet är en grupp medborgare som gått samman för att närmare granska föreläsaren m m Manuel Knight. För att inte onödigtvis exponera oss för föremålet för vår granskning, så har vi valt att uppträda i skydd av anonymitet och kallar oss The Groundhogs (grävlingarna) signerat ”G”. MK har inget emot att bli beskriven som citat: ”en dödsmaskin” och vi ämnar inte ta några onödiga risker. MK ser idag hela sitt varumärke hotas av vårt grävande.

I augusti i år blev det klarlagt att MK inte har rätt att kalla sig psykolog. Detta skedde genom att vi kontrollerade med Socialstyrelsens avdelning för tillstånd och legitimationsfrågor och där han inte var känd. MK saknar alltså all laglig grund för att i Sverige presentera sig som psykolog.
Inte desto mindre har MK i bl a Sveriges Radios Sommar-program presenterats som just psykolog och dessutom som en f d elitsoldat i amerikanska Special Forces. Båda dessa uppgifter är falska.

Inför Östersunds kommuns s k Medarbetardagar i oktober hade man hyrt in MK som talare. Dessa dagar är tänkta att ge kommunens anställda en chans att träffas och kanske utvecklas. Kommunen gick i sitt programblad ut med informationen om att MK var ”utbildad psykolog” och f d elitsoldat. Eftersom vi visste att detta inte ägde riktighet, så tog vi redan första veckan i september kontakt med Lena Eriksson, kommunens ansvariga för bokningarna och informerade henne i telefonsamtal om att MK var en bedragare och att han inte hade rätt att kalla sig psykolog. I all tysthet så gick man från kommunens sida in och raderade uppgiften om ”utbildad psykolog” från sin hemsida. Eftersom MK för sina åtta halvtimmeslånga ”föreläsningar” arvoderas med 260.000 kr + moms (innebärande en timlön på ca 63.000 kr) av kommunens skattepengar och denna utbetalning sker till en person som genom lögner vilselett kommunen, så tog vi 2015-09-15 förnyad kontakt med kommunen. Vi talade då med Anne Vågström, kommunens HR-ansvariga. Hon informerade oss då att kommunen hade för avsikt att fullfölja det ingångna avtalet och detta trots att man nu fått information om MK:s lögner. Vår medarbetare angav under samtalet vid två tillfällen att man från kommunens sida nog borde ta kontakt med kommunens jurister, eftersom kommunen nu visste om att man blivit vilseledda av en bedragare och det var stora summor av skattemedel som var på väg att gå förlorade. Kommunens HR-ansvariga visade inget intresse för vårt förslag om juristkontakt.

Då det framkom att kommunen för bara ett par år sedan haft problem med att få fram 150.000 kr för att kunna erbjuda medborgarna, mest då barn och ungdomar, möjlighet att på tio isbanor kunna sysselsättas med något vettigt som ju skridskoåkning och bandy måste kunna beskrivas som, så valde vi att på kommunens facebook-sida informera om att man inte tvekade att slänga ut mer än det dubbla på en bedragare från Hovås i Göteborg. Det där uppskattades inte av Håkan Lundqvist, kommunens biträdande kommunikationschef, så han gick in och raderade vår information om att kommunen snålar med isbanor, men gödslar en internationell svindlare som Manuel Knight. Vårt facebook-konto inaktiverades samtidigt och det är knappast troligt att det bara skulle var en ren tillfällighet. Östersunds kommun vill uppenbarligen inte bli offentligt granskad eller ifrågasatt.

Vi ville få reda på hur kommunikationen skett i ärendet Manuel Knight och vad som hade diskuterats och bad därför att få ut mailtrafik i saken. Eftersom MK redan år 2010 på kommunens uppdrag hade uppträtt inför publik, så ville vi även få ta del av den mailtrafiken, men den hade gallrats med stöd i att lång tid förflutit. Men mailtrafiken mellan kommunens folk som t ex Lena Eriksson, Anne Vågström och Håkan Lundqvist å ena sidan och MK eller hans bolag å andra sidan, den borde ju rimligen fortfarande vara tillgänglig, så den önskade vi ta del av. HL informerade oss då att kommunen vägrade att lämna ut den eftersom den, enligt vad man påstår, citat: ”saknar ärendeanknytning”.

Yrkande: Vi önskar att Kammarrätten i Sundsvall upphäver Östersunds kommuns sekretessbeslut. Vi hävdar att kommunen genom sitt sekretessbeslut försöker hindra medborgerlig rätt till insyn i ett ärende som handlar om att en kommun, mot bättre vetande, till en bedragare betalar ut mer än en kvarts miljon kronor av medborgarnas pengar.


Högaktningsfullt!




/G

Svar önskas till vår mailadress: groundhogswe@gmail.com 

Fotnot:
Sedan en tid tillbaka driver vi en blogg där information om vår kartläggning av Manuel Knight går att följa. Vi benämner den Manuel Knight News och den kan hittas här: manuelknight.blogspot.se
Vi har där kunnat visa att ingenting av vad MK hävdar om sina utbildningar, sina militära erfarenheter eller dito utmärkelser stämmer, utan att alltsammans bara är ett försåtligt iscensatt bedrägeri med avsikt att tjäna pengar -och det här handlar om flera miljoner kronor årligen.




Bilaga: Östersunds kommuns delegationsbeslut daterat 2015-10-22>