Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 30 november 2015

Har Norge en egen Manuel Knight? Kan det möjligen finnas två Manuel Knight? -Naturligtvis inte! Det räcker mer än väl med en Manuel Knight...


Under vårt gräv- och kartläggningsarbete har vi kontaktat olika talarförmedlingar och en av dessa är Athenas och som finns i både Norge och Sverige. Hos svenska Athenas presenteras numera en helt annan Manuel Knight än den vi först fann uppvisad där. Sedan en kort tid tillbaka är allt om hans påstådda militära bakgrund resp psykologutbildning bortplockat! Fast i Norge presenteras han fortfarande som psykolog och f d elitsoldat men den tidigare mycket svulstiga beskrivningen av honom har reviderats -för att inte säga bantats- kraftigt på mycket kort tid.



Som sagt så finns Athenas talarförmedling i både Sverige och Norge. Till en början presenterades han både i Sverige och Norge som f d elitsoldat i Special Forces, utbildad psykolog och veteran från Gulfkriget. Nu upptäcker vi att den svenska avdelningen av Athenas totalreviderat sin presentation. Numera står det inget alls om vare sig psykolog, f d elitsoldat eller ens veteran från Gulfkriget. 

I Norge å andra sidan har man reviderat presentation genom att plocka bort delar om hans tid i ghettot och hur han tog värvning och blev en del av Special Forces. Däremot har de kvar f d elitsoldat och psykolog men även lagt till det mycket underliga påståendet om att Manuel Knight skulle vara militärhistoriker! Vi har påpekat detta i ett tidigare inlägg: http://manuelknight.blogspot.com/2015/11/manuel-knight-havdar-att-han-under.html

V g se nedanstående hemsida:

Såhär såg det ut 29 Augusti 2015, klicka på bilden för bättre läsbarhet:
imagebam.com

Såhär ser det ut idag:

Svenska Athenas har fortfarande Manuel Knight som talare och det är moraliskt förkastligt att erbjuda en rutten produkt till sina kunder. Svenska Athenas är medvetna om att han har ljugit för dem och att han är en militär bedragare och som utan utbildning snyltat på psykologtiteln och har ljugit om erfarenheter från ett Gulfkrig han aldrig deltog i. Det är beklämmande och cyniskt att erbjuda en produkt man vet är ett falsarium till sina kunder. En anständig och hederlig talarförmedlare hade slängt ut Manuel Knight med omedelbar verkan!

Såhär såg det ut 6 Augusti 2015, klicka på bilden för bättre läsbarhet:
imagebam.com

Såhär ser det ut idag:

Men hos Athenas Norge fortsätter dock bedrägeriet med etiketter som ”f d elitsoldat” och ”psykolog” även om fasaden putsats till en aning. Det är ett bedrägligt beteende att försöka sälja Manuel Knights tjänster på det viset och nu presenteras han alltså också som militärhistoriker.
Vi skakar på våra huvuden och vi undrar: Tar det då aldrig slut, hans ljugande?

Vi har vid vår kartläggning av Manuel Knight sett att han har varit mer uppblåst med titlar utanför Sverige och särskilt i Norge där har han i olika sammanhang beskrivit sig som relationspsykolog, militärpsykolog och liknande lögnaktigt trams. Att Manuel Knight tar på sig de titlar han för tillfället anser sig behöva, visar vad det här är för sorts person och det är väldigt beskrivande av vilken typ av bedragare som Manuel Knight är: En som byter titel lika ofta som andra byter underkläder.

Men vad vi här kan ana är en allians mellan talarförmedlare och det objekt man försöker kränga, i det här fallet alltså Manuel Knight. Man täcker upp för bedragarna och för deras bedrägerier, man ändrar förpackningen, men man fortsätter sälja samma ruttna produkt. Det är som att ICA skulle börja ändra datumstämpeln på köttfärsen för att fortsätta kunna sälja samma vara, trots att de är medvetna om att det är grovt felaktigt. Om man som Athenas vet om att en person ljugit om sin bakgrund och titlar etc, så ompaketerar man inte sådana talare för att sälja dem på ett annat sätt. En ansvarskännande talarförmedlare slänger helt enkelt ut sådana personer så att inte deras varumärke smutsas av t ex ett så omfattande bedrägeri som Manuel Knight har sysslat med så länge!

Den 23 november skrev vi ett mail till Athenas.no och vi satte rubriken:
Varning för Manuel Knight! Han är en internationellt verkande bedragare!
Det mailet klistras in här nedan.
Vi ser nu att det nådde fram och att de blev nervösa i Norge och därför ändrade på sin hemsida. Men de slängde tyvärr inte ut honom ur sitt stall, utan de ser tydligen Manuel Knight som en gås som värper guldägg. Två talesätt infinner sig därmed: Allt är inte guld som glimmar. Dum som en gås. Med det andra syftar vi förstås i första hand på Athenas.no som inte inser vad ett stukat och skamfilat varumärke på sikt kan innebära för dem. Deras val.

<Hej!

Vi går rakt på sak: Vi är en grupp som granskar bl a Manuel Knight och vi  publicerar våra fynd under anonymitet. Vi kallar oss The Groundhogs och driver sedan drygt en månad en blogg vi kallar Manuel Knight News. Mannen ifråga är en bedragare. Vi har i bloggen demonstrerat tydliga bevis för att han ljuger om sina militära erfarenheter och visat att han inte är någon psykolog. Han är för övrigt inte heller världsmästare i karate, vilket han också vid flera tillfällen har hävdat -en närmast barnslig överdrift och i sak en ren lögn. Patetiskt.
Att, som ni gör, presentera honom som "militärhistoriker" är vilseledande: Han är en militär bedragare! Vi undrar vad en erkänt duktig person som Janne Haaland Matlary anser om att bli sammanbakad med en bedragare, en svindlare. Vad tror ni? Vår rekommendation, i all ödmjukhet, det är att ni behåller henne bland era föredragshållare, men säger upp ert samarbete med Manuel Knight.

Ni skriver bl a så här i er presentation (notera våra fetningar):

"Manuel Knight lærte seg allerede i tidig alder å takle kriser. Under oppveksten bodde han i ghettoen Perry Homes i Atlanta. Livet var aldri enkelt. Det handlet hovedsakelig om å overleve.
Han nådde bunnen en morgen da han så moren sin gråte. Hun satt ute på trappa og sørget over at hun ikke hadde råd til å kjøpe julegaver til han og søsknene hans. Det var også denne hendelsen som fikk han til å klatre opp igjen.
Den morgenen lovte Manuel Knight seg selv at han ikke skulle bli værende i ghettoen. Han vervet seg til det amerikanske militæret og jobbet seg fremover. Han deltok bl.a. i ”Operation Desert Storm” under Golfkrigen.
Som en del av amerikanske Special Forces har han også vært med i hemmelige operasjoner. I dag jobber han mest med lederskapsutvikling og som foredragsholder innen emnene prestasjon og motivasjon.
Manuel Knight er utdannet psykolog og kombinerer sine tidligere erfaringer med utdanningsbakgrunnen for å levere foredrag med verdi."

Det ni påstår i de fyra fetade partierna är inga korrekta uppgifter! Det är korrekt att han var med i US Army (han var stationerad i Tyskland). Men han följde inte med sitt förband till Irak och han deltog därför inte i Desert Storm! Han har inte varit med i Special Forces! Han har inte varit med i hemliga operationer! Han är inte utbildad psykolog!

Här nedan en länk till vår blogg och där det i artikeln otvetydigt framgår att Manuel Knight inte har de militära erfarenheterna han påstår. Han har inte heller fått Purple Heart eller Bronze Star vilket han lögnaktigt påstår.

Inte heller är Manuel Knight någon psykolog. Här länk till beviset: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/psykologen-manuel-knight-ar-en-logn-har.html

En USA-baserad organisation som granskar militära bedragare som parasiterar på riktiga veteraners goda renommé, har hängt ut Manuel Knight som en 'military poser'. Det gör de inte utan att grundligt ha kontrollerat honom. Länk här: http://thisainthell.us/blog/?p=62177


Vi utgår från att ni, efter att ni nu fått sanningen om Manuel Knight beskriven för er, att ni förstår allvaret i att fortsätta exponera honom som ni hittills gjort. Det är att se som 'falsk marknadsföring' om ni inte korrigerar uppgifterna och är ju en straffbar handling i både Norge och Sverige. Vi kommer att noga följa hur ni hanterar denna vår information till er.
Vår uppfattning är att mannen med sina lögner allvarligt och medvetet har vilselett er och att det sannolikt finns ett utrymme för att stämma  honom för att han grovt lurat er. Athenas kunder i Norge kommer inte att bli glada när de kanske inom kort kan läsa att Manuel Knight grundligt har lurat dem:De trodde de lejde en föredragshållare som var en psykolog och f d elitsoldat i Special Forces, men de betalade istället för att få uppleva en bedragare -fast de visste de inte om..

Hoppas nu att Athenas Norge inser allvaret i denna sak! Vi önskar därför en rask återkoppling från er och då menar vi under denna vecka.

Med vennlig hilsen!

//G>
-----


 PS: Till våra läsare vi vill påminna om en sak -Internet glömmer aldrig!