Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 23 oktober 2015

Är Växjö värre än Östersund?

Den andra oktober i år kontaktade en av våra medarbetare Catrin Carlsson (0470-413 49 jobbtelefon) avdelningschef för Omsorgsförvaltningens personal samt ansvarig för att administrera Omsorgens dag 21-22 september. Hon var även ansvarig för att beställa in vilka som skulle vara föreläsare.

Telefonintervjun var minst sagt ett underlig där det gick från artigheter, defensiv argumentation till rent raljerande från hennes sida. Catrin informerade oss att det slutgiltiga beslutet togs av ledningsgruppen som hon inte var del av. I pressreleasen utmålades det följande:

"Omsorgens dag är en mötesplats för personalen inom omsorgsförvaltningen. Under dagen har de möjlighet att lyssna på flera olika föreläsningar. Bland annat kommer psykologen Manuel Knight prata om det professionella medarbetarskapet.

-Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda omsorgsförvaltningens personal inspirerande föreläsningar inom området professionellt förhållningssätt, säger förvaltningschef Ann-Christin Norlander."

Det visade sig dock att de olyckligtvis hade hyrt in en bedragare utan någon egentlig kompetens som psykolog eller någonting annat. Manuel Knight skall personligen kontaktat Catrin Carlsson EFTER att kontraktet hade skrivits på och upplyst henne om att han egentligen inte är legitimerad psykolog (troligen pga våra ansträngningar att avslöja bedragaren, damage control). Men inledningsvis hävdade hon bestämt rörande, utbildad psykolog: -"Men det är han ju". När hon fick höra att vi hade redan kontrollerat med Socialstyrelsen valde alltså Catrin Carlsson att backa upp Manuel Knight genom att ge olika förklaringar. Slutligen framkom det att han läst väldigt mycket psykologi, privat.

Men det slutade inte där heller utan tillslut började hon skylla på Växjö kommun som missuppfattat situationen rörande de påståenden att han skulle varit utbildad psykolog. Hela argumentationen kunde tillslut dras ut som ett gummiband. Det var som om hon aktivt skyddade Manuel Knight framför sin egna yrkesstolthet, kommunen och skattepengarna som slängdes ut på en man med lånta fjädrar.

Detta är direkt löjeväckande, om någon läser böcker om poliser eller ser polisfilmer kan man lika lite kalla sig för Polis som Psykolog! Vi upplyste henne om att det är olagligt i Sverige att använda den skyddade yrkestiteln psykolog så blev hon mer raljerande och defensiv. Informationen som låg i deras pressrelease skulle ha kommit från hans hemsida vilket den inte gjorde då Manuel Knight Academy inte för allmänheten synligt vis marknadsförs på detta vis via den egna hemsidan. Men hon återkom flera gånger och skyllde på Manuel Knights hemsida.

Tillslut fick hon backa och säga att det är beklagligt om de missförstått något och om det vi påstod var sant skulle de gå ut med en korrigering, vilket de ännu inte gjort!

Hon påtalade också att han skulle inte få jobba inom kommunens verksamhet om han påstod sig att han var psykolog. Men det är väl det han gjorde, Omsorgens dag var en del av Växjö kommuns verksamhet och när vi än en gång påtalade att om man lägger så mycket pengar på en person att uppträda två gånger borde man väl åtminstone granska honom, enkelt via Socialstyrelsen. Svaret på det blev "Sådana rutiner har vi inte."

"Manuel Knight, före detta elitsoldat som skolat om sig till psykolog" är en intressant beskrivning med tanke på ovanstående, detta är direkt från pamfletten som gick ut till de som bjöds in till Omsorgens dag. Vi informerade att han inte heller varit Special Forces och praktiskt taget ingenting om Manuel Knights beskrivningar i olika sammanhang bygger på sanning. Hon fick veta att en amerikansk grävargrupp som letar upp militära bedragare hade fått information av oss.

Catrin Carlsson, ansvarig för kasta pengar på bedragaren då det var hon som beslöt vilka som skulle tas in att det inte var så viktigt. Hon ville starkt tona ned den militära biten av hans bakgrund som viktig för kommunen samt att han nämnde knappt militära saker överhuvudtaget under föreläsningen. Det må vara sant men om nu inte det var så viktigt varför då skriva ut det i den officiella reklamen för Omsorgens dag? När man slösar andras pengar än sina egna så är det uppenbarligen inte så viktigt. När hon blev informerad att så kallad "stolen valor" är olagligt i USA var det inte mycket till kommentar utöver ett "mmm okej". Manuel Knight är en militär bedragare och i USA skulle han få fängelse för de bedrägerier han begår i Sverige idag.

En av hennes mest raljanta argument när vi frågade varför hon inte kollade upp med Socialstyrelsen innan så såg hon ingen anledning till det, med hänvisning till att de inte kontaktade Socialstyrelsen om en fotbollsspelare som också var talare verkligen var det. Catrin, detta är riktat till dig personligen. Slängar man ut enorma summor är kontroll nödvändigt för att garantera att inga bedragare skall kunna springa runt i lånta fjädrar och clowna runt och bete sig som en komiker och tala rappakalja! Dessutom är det anmärkningsvärt att hon jobbar med vårdfrågor där legitimation och kvacksalveri verkligen är något man måste kontrollera, alltid! Oansvarigt minst sagt!

Vad det gällde omkostnaderna så ställde en rak fråga om hur mycket det kostade att hyra in honom vilket gjorde Catrin Carlsson märkbart upprörd, vi frågade igen. -"100 000-200 000 kr"? Detta förnekades det bestämdaste att så mycket var det inte. Men under diskussionens gång försökte hon säga att han kostade 45000-50000 kr men efter att det påtalades att han skulle faktiskt tala två gr så slutade summan upp till 100 000 kr. Det är väldigt allvarligt när en ansvarig för så mycket kommunala skattemedel försöker dölja sanningen, även om det erkändes omgående när motfrågorna kom.

-"Han har gjorde ett kanonbra jobb. Han var rolig och hade ett seriöst budskap". -"Han är en föreläsare som är välrenomerad". Ja, det var hennes enda argument och hon visade ingen som helst ånger eller besvikelse över att blivit lurad av en bedragare.. Det är anmärkningsvärt för en person som hyrde in föreläsare för att höja professionaliteten inom vården i Växjö kommun.

Vi blev även informerade att utomstående hade hört av sig och ville att Manuel Knight skulle komma, vilka utomstående? Den bollen tappade vi tyvärr under samtalet. Det är anmärkningsvärt att utomstående lobbade för att få Manuel Knight att uppträda och ge sin show. Men vi får återkomma till detta.

"Om det är som du säger är det jätteolyckligt" - Catrin Carlsson  

Nej, det är inte bara jätteolyckligt, det är bedrägligt beteende. Det är inte tillåtet i Sverige att använda en skyddad yrkestitel. Vi kan förstå att det känns olyckligt att bli bedragen men hon var ändå så nöjd att hon valde att skydda Manuel Knight till varje pris. Detta ger en usel signal till allt vad professionalitet och skyddade yrkestitlar inom främst vård och omsorg heter. Man måste ta ansvar och spendera de skattepengar man hanterar istället för att ge dem till en bedragare som Manuel Knight är. En storsvindlare på internationell nivå.

--------------------
http://www.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun/pressreleases/omsorgens-dag-21-22-september-en-moetesplats-foer-personal-inom-omsorgen-1220443

Omsorgens dag 21-22 september- en mötesplats för personal inom omsorgen
Pressmeddelande  •  2015-09-18 11:07 CEST

För att inspirera till en fortsatt utveckling inom kommunens omsorg och vård arrangeras Omsorgens dag i Växjö konserthus. På plats finns bland annat den välkända föreläsaren Manuel Knight och Henrik Rydström från Kalmar FF.

Omsorgens dag är en mötesplats för personalen inom omsorgsförvaltningen. Under dagen har de möjlighet att lyssna på flera olika föreläsningar. Bland annat kommer psykologen Manuel Knight prata om det professionella medarbetarskapet.

-Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda omsorgsförvaltningens personal inspirerande föreläsningar inom området professionellt förhållningssätt, säger förvaltningschef Ann-Christin Norlander.

En annan föreläsare är Henrik Rydström, tidigare lagkapten i Kalmar FF, som kommer att tala om hur man bygger framgångsrika team.

I utställningsdelen visas exempel på teknik i vardagen för omsorgstagares självständighet.

Media hälsas välkomna att närvara under dagarna.

Hela programmet finns i bifogade fil.

För vidare information kontakta:

Avdelningschef Catrin Carlsson, telefon 0470-413 49.

-----------------

Ladda ned skärmdump här: http://www.imagebam.com/image/b9dac4442599914

Ladda ned pamfletten till de som bjöds in: http://www.mynewsdesk.com/se/vaxjo_kommun/documents